IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси търсят посока в началото на сесията*

Само Nasdaq е на положителна територия, докато инвеститорите се ориентират в резултатите от тримесечните отчети

18:36 | 24.01.12 г.
Американските борси търсят посока в началото на сесията*

Основните американски индекси отново поеха в различни посоки, след като стана ясно, че преговорите за преструктуриране на гръцкия дълг се очаква да се проточат, а инвеститорите преценяват тримесечните отчети на компаниите, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,3% до 12,675,03 пункта, воден от акциите на Travelers, които понижават стойността си с 3,3% до 58,30 долара, след като резултатите на компанията останаха под прогнозите на анализаторите, и тези на Verizon, поевтиняващи с 2,2% до 37,57 долара по същата причина след ръст на разходите за продажби на смартфони. Акциите на IBM, които повишават стойността си с 0,95% до 191,79 долара, теглят сините чипове нагоре.

Индексът Standard & Poor`s 500 губи също 0,3% до 1 312,11 пункта, като повечето от подиндексите му са на червено, начело с телекомуникационния и енергийния сектори, докато технологичните компании регистрират ръст.

Nasdaq Composite прибавя минималните 0,03% до 2 785,00 пункта.

Днес стана ясно, че министрите на финансите на държавите от еврозоната са отхвърлили последното предложение на частните кредитори за отписване на част от дълга на Гърция към тях, но при липса на споразумение балканската държава може да фалира неконтролирано през март.

Акциите на DuPont губят минималните 0,2% до 49,26 долара, въпреки че резултатите на компанията също останаха под очакванията на анализаторите, а тези на Johnson & Johnson повишават стойността си с 0,4% до 65,26 долара, след като печалбата на компанията надхвърли предварителните прогнози.

Акциите на McDonald's изненадващо поевтиняват с 1,5% до 99,43 долара, макар веригата ресторанти за бързо хранене да обяви по-висока печалба от очакваната от експертите, но тези на производителя на хард-дискове Western Digital скачат с 6,6% до 36,99 долара след резултати, надхвърлили очакванията, и прогноза за силно настоящо тримесечие, което може да бъде знак за по-бързо преодоляване на последиците от наводнението в Тайланд, засегнали тежко компютърния бранш.

Пазарната капитализация на производителя на полупроводници Semtech нарасна със 7,4% до 28,87 долара за акция, след като компанията обяви, че планира да придобие канадската компания Gennum за около 497 млн. долара.

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още