IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street с трети пореден ръст, водени от банковия сектор

Резултатите на Bank of America и Morgan Stanley предизвикаха интереса на инвеститорите

23:30 | 19.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street с трети пореден ръст, водени от банковия сектор

Борсовите индекси на Wall Street записаха трети пореден ръст в днешната сесия. За това допринесоха както силните резултати на две от водещите банки в САЩ, така и поредните сигнали за подобрение на ситуацията на пазара на труда в страната.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,36 на сто до 12 624 пункта.

Широкият индекс S&P 500 напредна с 0,5 на сто до 1 314,50 пункта, а Nasdaq Composite добави 0,67 на сто до 2 788 пункта.

Най-голям интерес днес предизвикаха представителите на финансовия сектор. Акциите на Morgan Stanley се изстреляха с 5,4 на сто, след като отчетът на финансовата институция показа по-малка от очакваната загуба.

Bank of America също попадна в центъра на вниманието, след като се оказа че банката отново е излязла на печалба. Това предизвика сериозен интерес към акциите й и за деня те записаха повишение от над 2 на сто.

Позитивната вълна, която владее настроенията на Wall Street през последните дни, се дължи на корпоративните резултати за последното тримесечие. До момента 35 от дружествата, попадащи в широкия индекс S&P 500 са предали резултатите си, като при 22 от тях печалбата надхвърля предварителните очаквания, пише Bloomberg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още