IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Goldman Sachs спадна с 58%, но надхвърли очакванията на анализатори

Банката е много добре позиционирана в условията на възстановяващи се пазари, посочва изпълнителният й директор

17:16 | 18.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сградата на Goldman Sachs в Ню Йорк на преден план.<em> Снимка: STC4blues, лиценз:&nbsp;<strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Сградата на Goldman Sachs в Ню Йорк на преден план. Снимка: STC4blues, лиценз: CreativeCommons

Goldman Sachs Group, петата по размер на активи щатска банка обяви, че печалбата й за четвъртото тримесечие на 2011 г. се е понижила с 58% спрямо същия период на миналата година. Въпреки спада резултатите надхвърлят очакванията на анализаторите, пише Bloomberg.

Нетната печалба на банката за четвъртото тримесечие е паднала на годишна база до 1,01 млрд. долара, или 1,84 долара за акция, от 2,39 млрд. долара, или 3,79 долара за акция. Средната прогноза на анализатори, участвали в проучване на Bloomberg беше за печалба от 1,23 долара за акция. Очакванията на икономистите варираха между 70 цента и 2,50 долара за акция.

Както и много други инвестиционни банки Goldman беше засегната от задълбочаването на дълговата криза в еврозоната и от последвалия спад на фондовите пазари през последните три месеца на 2011 г. За периода JPMorgan отчете 23% по-ниска печалба, докато Citigroup отбеляза понижение от 11%.

„Изминалата година беше доминирана от глобални макроикономически проблеми, които чувствително охладиха желанието за поемане на рискове сред нашите клиенти“, казва Лойд Бланфейн, изпълнителен директор на банката, цитиран от Financial Times. „Докато икономиките и пазарите се възстановяват - а ние наистина виждаме окуражаващи признаци за това - Goldman Sachs е много добре позиционирана, за да донесе печалба на клиентите и акционерите си“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
не думайте бе да им спадне печалбата......не вярвам лъжат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още