IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите банки в САЩ са понижили прогнозата си за ръста на страната

Участници в кръгла маса прогнозират среден ръст от 1,8% за 2011 г. и 2,2% през 2012 г.

22:30 | 10.01.12 г.
Големите банки в САЩ са понижили прогнозата си за ръста на страната

Големите американски банки са понижили прогнозата си за икономическия ръст на САЩ заради опасения, свързани с европейската дългова криза, цената на петрола, несигурност по отношение на регулирането на бизнеса и „продължаващият безпорядък във Вашингтон“, сочи изследване на финансовия сектор, публикувано днес и цитирано от Ройтерс.

Изследването, обхващащо банкери от Morgan Stanley, Wells Fargo Securities и Citigroup, предвижда икономиката на САЩ да нарасне с 2,2% през настоящата година, докато предишните прогнози бяха за ръст от 3,1%.

Няколко банкери са заявили, че американските финансови пазари и икономиката са „сериозно изложени на риска от заразяване от системните събития, възникващи в Европа“.

Изследването обобщава резултатите от проведена кръгла маса, организирана от Асоциацията за сектора на ценните книжа и финансовите пазари.

Европейските дългови проблеми, несигурността по отношение на финансовата политика в САЩ и общата неспособност на законодателите да се съсредоточат върху дългосрочните бюджетни тенденции са най-често цитирани като рискове за икономическите прогнози.

Очаква се икономическият ръст на САЩ да регистрира ниво от 1,8%, което е доста под предишната прогноза от 2,5%. Експертите, участващи в кръглата маса, са отбелязали, че перспективата в момента е значително по-слаба от тази в средата на 2011 г.

Прогнозата на банкерите за политиката на Комисията за свободния пазар към американския Федерален резерв е, че тя няма да се промени по отношение на запазването на основния лихвен процент между 0% и 0,25% преди средата на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още