IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно начало на сесията за американските борси*

Добри новини от Европа и оптимизъм за отчетите на компаниите за четвъртото тримесечие водят пазара нагоре

18:30 | 10.01.12 г.
Силно начало на сесията за американските борси*

Основните американски индекси печелят територии в началото на днешната сесия след силното представяне на европейските борси и отчетът на  Alcoa за четвъртото тримесечие на 2011 г., съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,75% до 12 485,55 пункта, като акциите на едва 3 от 30-те компании в него понижават стойността си.

Индексът Standard & Poor's 500 прибавя 1% до 1 293,49 пункта, като и 10-те му подгрупи са на зелена територия, но акциите на Tiffany & Co. потънаха с 11%, след като веригата магазини за продажба на бижута понижи прогнозата си за годишната печалба и обяви, че ръстът на продажбите се е забавил в САЩ и Европа по празниците.

Nasdaq Composite печели 1% до 2 704,49 пункта.

Акциите на Cirrus Logic Inc. скочиха с 14%, след като производителят на чипове обяви, че очаква ръст на печалбата от 28% за последното тримесечие на 2011 г., като това е доста над предходната прогноза и очакванията на специалистите.

Акциите на WebMD Health Corp. обаче се сринаха с 30%, след като компанията обяви, че се е отказала да търси купувачи, нейният главен изпълнителен директор освободи поста, а очакванията са за спад на печалбата през тази година.

Брокерите се надяват, че отчетите на компаниите за четвъртото тримесечие ще очертаят една по-добра перспектива.

През последните седмици бяха оповестени доста обнадеждаващи данни за американската икономика, които показват подобрение на пазара на труда и по-силнf потребителско търсене.

*Актуално към 18,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още