IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само Dow Jones приключи сесията на Wall Street в червения спектър

S&P 500 и Nasdaq обърнаха тренда от началото на търговията след данните за пазара на труда в САЩ

23:28 | 05.01.12 г. 4
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Wall Street почти успяха да обърнат тренда от началото на днешната сесия. Единствен Dow Jones приключи сесията в червения спектър с минимално понижение от 0,02% до 12 416 пункта.

Широкият S&P 500 се повиши с 0,29% до 1 281 пункта, а Nasdaq отбеляза ръст от 0,81% до 2 670 пункта.

Оптимизмът на инвеститорите надделя, след като консултантската компания ADP публикува по-добри от очакваното данни за новосъздадените работни места в частния сектор в САЩ през декември, съобщи Bloomberg.

В допълнение трудовото министерство на страната съобщи, че подадените заявления за обезщетения при безработица са намалели с 15 хил. броя през миналата седмица.

Утре се очакват окончателните данни на американското правителство за създадените нови работни места през декември и в частния, и в публичния сектор. Анализатори прогнозират, че правителството и бизнесът в страната са създали общо 150 хил. работни места.

Данни на ISM пък показаха, че растежът в сектора на услугите в САЩ през декември се е ускорил. Индексът на института обаче не достигна очакваните от анализатори стойности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Който обича да марширува, напразно има мозък в главата гръбначният би бил достатъчен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
tihomirn
преди 12 години
Патилан Патилан--------ХАПЧЕТАТА ХАПЧЕТАТА-----пак ги забрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
tigerdragon
преди 12 години
Чудесен коментар! Мисля, че по изнесените данни и прогноза няма спор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 15
Патилан
преди 12 години
Засега е ясно едно нещо - капитализмът се намира в смъртна агония! Няма никакви признаци за края на кризата. Обратното. В момента започна нейната втора вълна. Сега е затишието пред бурята. Втората вълна вече набира сила и ще удари световната икономика през 2012-2014 г. Тя всъщност е започнала като загубите от нея ще бъдат поне пет пъти по-големи за световната икономика, отколкото през първата вълна. Според някои оценки загубите от първата бяха около 3 трилиона долара, т.е. загубите от втората ще бъдат 15 трилиона. Всички антикризисни мерки на сегашните правителства прехвърлят задълженията върху държавните бюджети, които, спрямо брутните национални продукти, станаха твърде големи, даже за най-богатите страни. През близките две години държавният дълг на Англия ще нарасне до 105 процента, на САЩ и страните от Еврозоната - до 125 процента, на Япония - до 170 процента. Опитите за управляемост се изразяват в печатане на долари, което в близко време ще доведе до хиперинфлация. Но тя ще разруши и икономиките на Европа, Китай и Русия. Доларът пада, защото САЩ са една фалирала държава. При сегашното положение федералният дълг на Америка никога няма да бъде изплатен. Живеем в свят, галопиращ към огромни беди и сътресения. Никой няма намерения да изгражда държави и правителства. Всичко е насочено към тяхното разрушение. В света доминират интересите на САЩ и на други страни, които са влезли във война за суровинните ресурси на планетата. И какво ще става по-нататък? Тази пирамида ще рухне. И тогава ще видим какво означава глобална криза. Моделирането показва, че сривът на дълговата пирамида на САЩ ще стане през 2012-2014 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още