IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street със слаби ръстове в началото на сесията*

Напрежението на пазара на имоти в САЩ и по-големият от очакваното спад в цените на жилищата ограничиха покачванията

17:43 | 27.12.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

С минимални повишения на индексите започна търговията на Wall Street днес.

Близо час и половина след началото на сесията Dow Jones напредва с 0,17% до 12 314 пункта, S&P 500 се покачва с 0,25% до 1 268 пункта, а Nasdaq добавя 0,20% до 2 624 пункта.

Инвеститорите реагираха на добрите новини за потребителското доверие в САЩ. Индексът на потребителското доверие през декември се е повишил до 64,5 пункта, което надминава всички очаквания. Анкетирани от Bloomberg икономисти прогнозираха ръст на индекса до 58,9 пункта.

Индикаторът обаче остава под нивото от 90 пункта, което отчита, че икономиката на страната е стабилна.

Повишенията на борсовите индекси бяха ограничени от данните за цените на жилищата в САЩ. През октомври на годишна база индексът S&P/Case-Shiller, който се формира на базата на цените на жилищата в 20 града в Щатите, се е понижил с 3,4% при очакван спад от 3,2%.

В допълнение на пазара на имоти напрежение създава и новата вълна имоти под възбрана, която се очаква още повече да натисне цените на жилищата. Това на свой ред влияе на печалбите на строителните компании.

Анализатори отбелязват, че на борсата в Ню Йорк се търгуват изключително слаби обеми. Затова експерти не очакват драматични движения на индексите.

* Актуално към 17.25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още