IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street със скромни повишения в началото на сесията*

Данните за потребителските разходи на американците ограничиха ръстовете на борсата

17:43 | 23.12.11 г.
Индексите на Wall Street със скромни повишения в началото на сесията*

С ръстове на индексите започна последната за тази седмица сесия на Wall Street.

Повече от час и половина след началото на търговията Dow Jones се повиши с 0,39% до 12 217 пункта, S&P 500 отбеляза ръст от 0,33% до 1 258 пункта, а Nasdaq се покачи с 0,08% до 2 602 пункта.

Повишенията на индексите бяха подкрепени от по-добрите данни за поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ през ноември. Американското търговско министерство съобщи, че те са се увеличили с близо 4 на сто, което е най-бърз темп от четири месеца насам. Анализатори очакваха увеличение на поръчките от около 2 процента.

Ръстовете на индексите обаче бяха ограничени заради тревожните данни за потребителските разходи в САЩ. През ноември спрямо октомври те са забавили повишението си до 0,1%.

Отделен доклад на търговското министерство на страната показа, че доходите на американците също са забавили растежа си и през ноември доходите от заплати са се увеличили с едва 0,1%.

Все пак потребителското доверие в САЩ през декември отбеляза шестмесечен максимум, подкрепено основно от спада на безработицата.

* Актуално към 17,30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още