IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси приключиха със смесени резултати

Не знаем дали рекордният обем от средства, отпуснати като 3-годишни кредити от ЕЦБ, ще достигне до реалната икономика, изтъква анализатор

23:51 | 21.12.11 г. 2
Американските борси приключиха със смесени резултати

Основните американски индекси не успяха да формират обща тенденция днес, макар да заличиха по-голяма част от загубите през време на сесията, натрупани основно от технологичните компании, съобщи CNBC.

Dow Jones спечели минималните 0,03% до 12 107,74 пункта, като акциите на General Electric, повишили стойността си с 2,4% до 17,69 долара, и тези на Coca-Cola, поскъпнали с 1,7% до 69,57 долара, бяха с основна заслуга за положителния резултат.

Акциите на IBM, загубили 3,1% от стойността си до 181,47 долара, обаче компенсираха добрите новини при останалите.

Индексът Standard & Poor`s 500 напредна с 0,2% до 1 243,72 пункта благодарение на компаниите за комунални услуги, добивните и енергийните компании.

Nasdaq Composite обаче загуби 1% до 2 577,97 пункта, като стойността на акциите на Oracle се срина с 11,7% до 25,77 долара, след като тя обяви печалби и приходи, останали под очакванията на анализаторите за първи път от 10 години.

При намалялата търговска активност с наближаването на Коледа само около 820 млн. акции смениха притежателите си на борсата в Ню Йорк, а на всеки 2 акции, понижили стойността си, други 3 поскъпнаха.

Сред най-добре представилите се бяха акциите на фармацевтични компании като Amgen с ръст от 3,2% до 63,14 долара, а тези на Research in Motion поскъпнаха с 10,1% до 13,78 долара, след като Microsoft, Amazon Nokia обявиха интерес за придобиването на производителя на BlackBerry.

На другия полюс останаха финансовите институции, като акциите на компанията за инвестиционно банкиране Jefferies понижиха стойността си с 4% до 13,92 долара.

Сериозно отражение върху пазара даде аукционът на Европейската централна банка за 3-годишни кредити, като 523 банки от еврозоната получават 489,2 млрд. евро свеж финансов ресурс. Първоначалната положителна реакция на пазарите бе заменена от съмнението за ефекта от действията на ЕЦБ.

„Това, което не знаем – и затова доверието на пазара намаля дотолкова днес – е дали рекордният обем от средства ще достигне до реалната икономика, стимулирайки ръста на работни места и потребителското търсене“, заяви Андрю Уилкинсън, старши икономически стратег в Miller Tabak в Ню Йорк. „Действията на ЕЦБ създават еуфория сред пациентите, но не са панацея, особено за държавните облигации“, добави той.

От американската Национална асоциация на брокерите на имоти съобщиха, че продажбите на съществуващи жилища са останали под очакванията през ноември, регистрирайки ръст от 4% до приравнените на годишна основа база 4,42 млн. при прогнозирани 5,05 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 21.12.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Русия се готви за война срещу световният агресор САЩ-Израел!Геополитическата ситуация която се развива в момента около Сирия и Иран, принуждава Русия по възможно най-ускорения начин да организира своите военни части в Кавказ, Каспийския регион, както и в райноните на Средиземно и Черно море.Източници от (НГ) в Министерството на отбраната съобщават, че Кремъл е получил информация за предстоящи израелски нападения срещу ирански ядрени обекти, с подкрепата на САЩ. Ударът се предвижда да бъде внезапен, и то съвсем скоро. Отговора на Техеран, се подразбира че няма да е прекалено изчакващ. Възможна е пълномащабна война, чиито последици са абсолютно непредвидими.Този въпрос е сред приоритетите обсъдени на днешната среща на върха Русия-ЕС в Брюксел с участието на руския президент Дмитрий Медведев.В навечерието на събитието, говорителя на Кремъл и представител на Руската Федерация във ЕС Владимир Чижов заяви,че удар на Израел или САЩ срещу Иран ще доведе до катастрофални събития.Дипломатът подчерта,че негативните последствия няма да бъдат само за региона, но и в доста по-широк контекст. Известно е, че прякото дипломатическо влияние на Русия в Европа и на световната общност във връзка с евентуална война в Иран, започна наскоро, след като през ноември МААЕ публикува доклада за ядрената програма на Иран.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Тепърва започва "Голямото падане", което ще бъде, "Като пиано от 10-ия етаж" Сега вече кутията на Пандора е отворена и САЩ няма как ( чисто счетоводно и икономически) да погасят дори лихвите. Дори на теория, ако настоящия дълг от 14 трилиона се погасява със скоростта от погасяване на 1 долар всяка 1 секунда ще са необходими над 440 000 години! И то при условие, че дълга не се увеличава за което никои не говори. Няма добри новини и скоро няма да има. Явно САЩ ще въртят, ще сучат и ще измислят някой голям враг, ще направят голяма война и в крайна сметка ще нулират счетоводния брояч. Световните финанси изгърмяха. Дойде ред и на европейския дълг. Войната на банките срещу целия свят продължава. Шепа борсови спекуланти, акули и т.н. "правят" огромно пари за сметка на реалното производство и доходите на хората. Тези отдавна са фалирали и живеят на гърба на останалия свят. така се поддържа американската мечта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още