IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's очаква икономиката на САЩ да нарасне с 2,6% догодина

През октомври компанията прогнозираше икономически ръст от 2,5%

20:36 | 15.12.11 г. 3
Moody's очаква икономиката на САЩ да нарасне с 2,6% догодина

Moody's Analytics леко завиши очакванията си за икономическия ръст на САЩ през 2012 г., съобщи MarketWatch.

Според новата прогноза на компанията брутният вътрешен продукт (БВП) на Щатите ще се повиши с 2,6% догодина, докато през октомври очакванията бяха за ръст от 2,5%.

От Moody's обаче предупредиха, че ако политиците в страната не се задействат, икономиката ще пострада тежко, тъй като догодина изтичат няколко данъчни и социални мерки, сред които по-ниският трудов данък, както и социалните осигуровки за безработните.

“Очакваме американската икономика да се представи по-добре през 2012 г., но това ще зависи в голяма степен от някои политически решения”, посочват анализаторите.

“Европа се бори за запазването на еврозоната, а в САЩ се опитват да намерят подходяща форма за фискални ограничения. Вярваме, че тези въпроси ще бъдат решени по разумен начин, но степента на несигурност е много висока”, коментира Марк Занди, главен икономист на Moody's Analytics.

Анализаторите предупреждават, че за икономиката на САЩ може да има тежки последствия заради дълговата криза в еврозоната. Експертите отбелязват, че американските акции не са помръднали изобщо заради проблемите в Европа и натиска върху пазарите и финансовите системи.

Компанията предупреждава и за риск от затягане на кредитирането от двете страни на Океана.

Moody's Analytics посочва още, че най-вероятно инфлацията в САЩ ще остане под таргета на Федералния резерв от 2% и през следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Умението да живееш за сметка на другите и да си най-силният, е описано в приказките на Лев Толстой, където Филипок смучел сокове от другите, по-слаби растения Американската върхушка обявява финансова война на целия свят:САЩ от няколко десетилетия живеят на кредит благодарение на измисления от тях потребителски, т.е. кредитен капитализъм. Световната икономика повече не може да търпи такова положение. САЩ продължават да печатат долари и да заливат с тях света според принципа "и ние ще умрем, но вие ще сте преди нас". Финансовата арогантност на САЩ придоби нови измерения. Вместо да обявят пълен, частичен, технически или някакъв друг банкрут те продължават да завличат цялото човечество. Вместо да разберат, че по всички видими и невидими показатели са фалирали, те продължават да печатат в космически обеми своите зелени хартийки. Защо са войните.....за глупавите долари естествено! Ротшилдови са създали и държат цялата банкова система заедно с почти цялата химическа и фармацевтична промишленост ". Те са създателите на държавата Израел и ционизма. Притежават половината територия и семейния им герб стои на знамето. Измамника Джордж Сорос е от "Тяхното Котило" също. Сорос е новият шеф на международната мафия, след Максуел, който пък наследи Онасис! Всички те са слуги на Ротшилд! Едно семейство от 300 души, което управлява светът, но никога няма да чуете техните имена! Медиите, Рейтинговите агенции са също тяхна собственост и следователно работят за тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Светът се ръководи от световни престъпници - банкери, които умишлено облъчват човечеството с глупавата разточителност на европейската аристокрация, сякаш тя определя цената на петрола и курса на долара, за да отклонят вниманието от самите себе си. Темата е за т.нар. Нов световен ред. За Световната банка, която си играе с цели държави, правейки ги свои длъжници и настанявайки своите "бизнесмени" на чужди територии, където те да изсмукват ресурсите и да експлоатират местното население бетер роби. Темата е за Международния валутен фонд. Темата е за задкулисните машинации, с които светът се граби, като единици стават господари и се разпореждат със съдбите и живота, със здравето и начинът на съществувание на милиарди други хора. Темата е за съвсем реалната конспирацията и всички медийни небивалици, с които ни облъчват и затрупват, превръщайки ни в немислещи, похотливи, затъпели роботи, обременени от стремежът да се нахранят и да си платят сметките, неспособни да се откъснат от материалното, без способност за мащабно мислене, доста болнави поради тъпчене с генно модифицирани храни, дишане на замърсен въздух и пиене на отровена вода. Темата е за ваксините, болестите, фармакологията и пр. ***, които изпиват здравето ни, като си плащаме, за това и всеки ден се откриват нови, още по-зловещи и злощастни болести!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още