IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червената серия на Wall Street бе прекъсната

Добрите данни за пазара на труда в САЩ подкрепиха ръста на индексите

17:47 | 15.12.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Индексите на Wall Street прекъснаха червената серия, подкрепени от нова порция добри данни за пазара на труда в САЩ.

Повече от час след началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,79% до 11 917 пункта, S&P 500 отбелязва ръст от 0,78% до 1 221 пункта, а Nasdaq се покачва с 0,46% до 1 551 пункта.

По-рано днес трудовото министерство на страната съобщи, че миналата седмица са били подадени 366 000 нови искания за обезщетения при безработица. Спрямо предходната седмица заявленията регистрират понижение от 19 хил., пише Bloomberg.

Федералният резерв на Ню Йорк съобщи, че промишленото производство в региона е нараснало повече от очакваното през декември до седеммесечен максимум. Данните показват още подобрение на новите промишлени поръчки и заетостта в региона.

Настроението на инвеститорите се подобри и от успешния аукцион на испански дълг днес, съобщи MarketWatch.

“Днес фокусът падна върху позитивните данни от САЩ”, коментира за Bloomberg Майкъл Строс от Commonfund. Той допълва, че в момента макроикономическите данни за страната са по-важни от това, което се случва по света.

Питър Кени, управляващ директор на Knight Capital Group, допълни пред MarketWatch, че данните от Щатите са “влели положително масло в огъня на пазарите”. По думите му икономиката на страната се подобрява и изглежда доста по-атрактивна в сравнение с партньорите й по света.

* Актуално към 17.35 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още