IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси отстъпват в началото на сесията*

Новините от Европа отново определят действията на инвеститорите

18:24 | 14.12.11 г.
Американските борси отстъпват в началото на сесията*

Основните американски индекси губят територии в началото на днешната сесия, след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма лесно и бързо решение за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, съобщи Bloomberg.

Dow Jones губи 0,9% до 11 849,97 пункта.

Индексът Standard & Poor`s 500 се понижава с 1% до 1 213,65 пункта, като за последните 3 дни загубите му достигат 3%. От началото на годината индексът е загубил 2,5%, воден от спад с 21% в акциите на финансовите компании.

Nasdaq Composite отстъпва с 1,6% до 2 538,93 пункта.

Акциите на производителя на слънчеви панели First Solar Inc. потънаха с 20%, след като компанията понижи прогнозата си за продажби и печалби през годината, а тези на Joy Global Inc. поевтиняха с 8,4%, след като компанията за минно оборудване обяви продажби, останали под очакванията на анализаторите.

На другия полюс са акциите на Avon Products Inc., повишили стойността си с 8,6%, след като козметичната компанrя обяви, че ще търси нов главен изпълнителен директор.

„Европейската криза няма да бъде разрешена за една нощ“, заяви Wолтър Тод, главен инвестиционен директор в  Greenwood Capital. „Меркел е в неприятна позиция. Тя отстъпи много от това, което бе предложено. Тя трябва да балансира онова, което ще се случи, с настоящата работна ситуация. Липсва реално пространство за агресивност от страна на компаниите по отношение на перспективите за 2012 г., защото има прекалено много несигурност“, добави той.

Пред германския парламент Меркел се противопостави отново на емитирането на еврооблигации като средство за преодоляване на дълговата криза в еврозоната

*Актуално към 18,00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още