IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ през ноември значително надхвърли очакванията

Изглежда потребителите навлизат в сезона на покупките с повишено настроение, макар исторически нивото на индекса да остава слабо, коментират от Conference Board

20:24 | 29.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Потребителското доверие в САЩ през ноември значително надхвърли очакванията

Потребителското доверие в САЩ се оттласна от 2,5-годишното си дъно, като нагласите относно перспективите пред заетостта и доходите са се подобрили видимо през ноември, съобщава Ройтерс.

Индексът на потребителските настроения, изчисляван от индустриалната организация The Conference Board, е скочил до 56 пункта спрямо ревизираните нагоре 40,9 през октомври.

Това е най-високото ниво от юли и надвиши очакванията на икономистите за 44 пункта. Първоначалните данни за индекса през октомври отчетоха 39,8 пункта.

”Нагласите на потребителите към настоящите икономически условия най-сетне се подобриха след шест месеца непрекъснато влошаване”, коментира Лин Франко, директор на Центъра за изследване на потребителите към организацията.

”Изглежда потребителите навлизат в сезона на покупките с повишено настроение, макар исторически нивото на индекса да остава слабо”, посочва той.

Индексът за бъдещите очаквания също е достигнал най-високото си ниво от юли – 67,8 пункта през ноември спрямо 50 в предходния месец. Индексът за сегашната икономическа ситуация пък е на най-високото си ниво от май – 38,3 пункта спрямо 27,1 през октомври.

Подобрила се е оценката на потребителите и за състоянието на трудовия пазар. Делът на отговорилите, че работа се намира трудно е намалял от 46,9% на 42,1%, а делът на тези, според които има достатъчно работа се е повишил от 3,6% на 5,8%.

Освен това инфлационните очаквания на потребителите за следващите 12 месеца са се понижили от 5,8% на 5,5%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Общият обем на дълговете на домакинствата в САЩ възлизат на около 15 трилиона долара и расте със скорост 10 на сто годишно, т.е. 1,5 трилиона всяка година. Америка е страна с най-много огнестрелно оръжие, с най-високата престъпност сред богатите страни, и разбира се, с най-големия държавен дълг в света. Светът иска да консумира все повече и повече.....Колкото повече консумират, толкова по-скоро планетата май ще рухне. Консумативното общество ражда антихуманни действия. Америка е много тъжно място. Мнозина в Америка живеят в една въображаема земя, съществуваща в техните консуматорски умове. А елитът използва глупостта, материализма и егоизма на хората, за да ги ограбва, и настройва един срещу друг, на принципа разделяй, владей и управлявай глупаците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още