IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси потъват в началото на сесията*

Основните индекси губят по над 2% при очакван провал на "суперкомисията" в американския Конгрес по споразумението за намаляване на бюджетния дефицит

18:40 | 21.11.11 г. 3
Американските борси потъват в началото на сесията*

Американските борси отвориха със сериозен спад първата сесия за новата седмица преди очакваното обявяване на провала на „суперкомисията“ в конгреса на САЩ относно споразумение за намаляване на бюджетния дефицит и липсата на добри новини за преодоляване на европейската дългова криза, съобщи MarketWatch.

Dow Jones се понижава с 2,1% до 11 550,41 пункта, като акциите на всички компании в него са на червена територия.

Индексът Standard&Poor`s 500 също губи 2,1% до 1 190,66 пункта, воден от компаниите от енергетиката и добивната индустрия.

И Nasdaq Composite отстъпва с 2,1%  - до 2 517,46 пункта.

Като цяло в Ню Йорк на всяка акция, която повишава стойността си, 12 поевтиняват.

„Докато започваме тази скъсена заради празника седмица, изглежда, че „суперкомисията“ се проваля напълно в постигането на споразумение, така че могат да си оставят работата за домашно през празниците“, заяви Марк Пейдоу, пазарен стратег за САЩ в Cantor Fitzgerald.

Според Ник Сърджън, старши инвестиционен служител във  Fort Washington Investment Advisors в Синсинати, положението в Европа продължава да загнива и изглежда, че нещата ще става все по-ужасни с развитието на ситуацията около доходността по държавните облигации.

По-рано днес международната рейтингова агенция Moody`s обяви, че настоящият ръст в доходността по френските държавни облигации и слабите перспективи за икономически растеж може да се отразят неблагоприятно на кредитния рейтинг на страната.

Новоизбраният испански премиер Мариано Рахой пък е поставен под напрежение да уточни политиките, с които смята да изведе страната от дълговата криза.

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 21.11.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
interest-free
преди 12 години
Кулите близнаци......., какво беше това......?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
сравнението е малко слабо............америка ше се стовари като титаник от кулите близнаци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
САЩ са, Банкрутирали-Факт!!! Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е Падане "Като на пиано от 10-ия етаж".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още