IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси търсят посока в началото на сесията

Инвеститорите обмислят новините от еврозоната на фона на данните за икономическата активност в САЩ, която отчете шести пореден месечен ръст през октомври

18:24 | 18.11.11 г.
Американските борси търсят посока в началото на сесията

Основните индекси на американските борси се колебаят между печалба и загуба в началото на днешната сесия, докато инвеститорите обмислят големите вестникарски заглавия с новини от еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones печели 0,2% до 11 797,90 пункта, благодарение най-вече на акциите на на Hewlett-Packard, повишили стойността си с 3,6% до 28,28 долара, и тези на Coca-Cola, поскъпнали с 1,2% до 67,42 долара.

Индексът Standard&Poor`s 500 напредва с 0,07% до 1 217,03 пункта, като повечето от подиндексите му са на зелена територия, начело с компаниите от енергетиката, докато технологичните се понижават. Nasdaq Composite губи 0,25% до 2 581,45 пункта.

Акциите на Heinz губят 2,5% от стойността си до 51,51 долара, тъй като компанията не повиши прогнозата си за годината, въпреки че печалбата ѝ за третото тримесечие надхвърли очакванията на анализаторите, а тези на Marvell Technology скочиха със 7,6% до 14,80 долара, въпреки че производителят на чипове публикува спад на печалбата и предупреди, че наводненията в Тайланд могат да се отразят неблагоприятно на търсенето на продуктите ѝ.

Икономическата активност в САЩ пък е нараснала с 0,9% през октомври, регистрирайки шести пореден месечен ръст, сочат данни на Conference Board, докато анализатори, анкетирани от Ройтерс очакваха ръст от 0,6%.

Европейската централна банка обмисля дали да предостави средства на МВФ, които да се използват за финансиране на спасителни пакети за силно задлъжнелите държави от еврозоната, тъй като така би нарушила законите на ЕС, ако го направи директно.

Новият президент на ЕЦБ Марио Драги пък призова правителствата на държавите от еврозоната да изпълнят поетите решения за финансиране на спасителния фонд за региона.

Новото италианско правителство обяви дългосрочни реформи в отговор на европейската дългова криза, която изстреля цената на финансирането на Франция и Испания рязко нагоре и изкара десетки хиляди гърци по улиците на Атина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още