IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25% от средната класа в САЩ смята, че ще трябва да работи поне до 80 години

Американците между 20 и 40 години очакват социалната система да осигури едва 20% от средствата им за пенсия, сочи прочуване на Wells Fargo

13:10 | 17.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
25% от средната класа в САЩ смята, че ще трябва да работи поне до 80 години

Концепцията за пенсионната възраст губи смисъла си, сочи ново проучване сред американците от средната класа, пише CNBC.

Все повече служители отлагат пенсионирането си, за да натрупат повече пари за пенсия или да се справят с растящите здравни разходи и ипотечни задължения.

Една четвърт от средната класа в САЩ (хората, с годишни доходи между 25 и 100 хиляди долара) казват, че ще е необходимо да работят до поне 80-годишна възраст, сочи изследване на Wells Fargo.

Три четвърти от запитаните са отговорили, че набавянето на определена сума за пенсия е по-важно от конкретната дата на пенсиониране. Сумата, заделена за пенсия според тях трябва да бъде 350 хил. долара спрямо едва 25 хил. долара пенсионни спестявания към момента, посочва Лори Нордкуист, изпълнителен вицепрезидент в Wells Fargo.

Движещата сила зад отсроченото пенсиониране е недостигът в спестяванията, който се разшири заради неблагоприятни икономически фактори, които засегнаха средната класа.

Като цяло 86% от хората искат да изплатят ипотеките си преди пенсиониране, но докато това се смята за много важно от 91% от младите на възраст 25-29 години, то при хората над 60 делът пада до 40%.

Над 25% от хората между 20 и 40 години изобщо не очакват да получават пенсионен доход от държавните социални програми. Средно хората от тази възрастова група очакват социалната система да осигури едва 20% от средствата им за пенсия.

Въпреки че политиците обсъждат евентуални бъдещи съкращения в социалните и здравни програми на правителството, хората в 60-те си години все още смятат своите пенсии за сигурни.

„Наблюдаваме как хората работят по-дълго, но те може да променят и очакванията си за стандарта на живот“, казва Нордкуист. Служителите вече се приспособяват към новата реалност.

Проучването показва също така, че само за 22% от възрастните американци оставянето на наследство е важно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
senzor
преди 12 години
След като в продължение на 40 години държавата ти е вземала 40години Х 12 месеца = 480 месеца средно Х 100 лева = 48000лева за пенсия, би трябвало да ти ги върне по някакъв начин. Ако не може, поне да спре да ги взима. Иначе този процес прилича на измама а не на осигуряване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 12 години
"Над 25% от хората между 20 и 40 години изобщо не очакват да получават пенсионен доход от държавните социални програми. Средно хората от тази възрастова група очакват социалната система да осигури едва 20% от средствата им за пенсия."Американците са добре ориентирани какво ги чака. Нас ни чака и по-лошо, но няма проучване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още