IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълговата криза пак натисна индексите на Wall Street*

Инвеститорите реагираха на занижената икономическа прогноза на Английската централна банка, като не отчетоха положителните новини от САЩ

18:18 | 16.11.11 г.
Дълговата криза пак натисна индексите на Wall Street*

Индексите на Wall Street тръгнаха със спадове в днешната сесия. След повече от час търговия Dow Jones изтрива 0,71% до 12 013 пункта, S&P 500 се понижава с 0,55% до 1 251 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,42% до 2 675 пункта.

Инвеститорите реагираха на занижената икономическа прогноза на Английската централна банка. Според управителя на институцията Марвин Кинг опасността от разпространяване на дълговата криза е голяма, което е пряка заплаха за икономическия растеж на Острова.

Анонимни източници на Bloomberg съобщават, че ЕЦБ е изкупила повече италиански дълг от обичайното в последните дни. Информацията дойде точно в момента, в който новият премиер на страната Марио Монти обяви състава на правителството.

Заради опасенията, че кризата в еврозоната ще се отрази негативно на печалбите на финансовите институции, акциите са най-губещите в сесията. Книжата на някои технологични компании също тръгнаха надолу заради разочароващите резултати на Dell за третото тримесечие.

Заради напрежението около дълговата криза инвеститорите така и не отчетоха добрите данни от САЩ. Националната асоциация на строителите на жилища съобщи, че доверието сред предприемачите в сектора е стигнало най-високото си равнище от май 2010 г.

От данни на трудовото министерство на страната пък стана ясно, че потребителските цени в САЩ през октомври са се понижили с 0,1% спрямо септември - първи спад от четири месеца, а индустриалното производство в страната е нараснало с 0,7% през месеца - най-високият показател от юли насам.

* Актуално към 17.45 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още