IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Проблемът с дълговата криза в еврозоната не е технически, а политически

Докато Европа не изпрати ясен сигнал към пазарите, че стои твърдо зад еврото, те няма да се успокоят, смята президентът на САЩ

15:16 | 16.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Обама: Проблемът с дълговата криза в еврозоната не е технически, а политически

Американският президент Барак Обама заяви днес, че е сериозно разтревожен по отношение на продължаващата криза в еврозоната, хвърляйки вината за нея върху липсата на политическа воля.

Според него пазарните сътресения ще продължат докато Европа не излезе с конкретен план за справяне с дълговите си проблеми, съобщава Ройтерс.

Той похвали френския президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел, както и усилията на Гърция и Италия за съставяне на правителства, които да проведат необходимите реформи, но посочи, че е необходима по-широка подкрепа за европейския проект.

„Проблемът не е технически, а политически“, е завил Обама на съвместна пресконференция с австралийския премиер Джулия Гилард в Канбера.

Докато не бъде задействан конкретен план, който да изпрати ясен сигнал към пазарите, че Европа стой твърдо зад еврото и ще направи всичко необходимо, те няма да се успокоят, е заявил президентът на САЩ.

„Ще продължим да съветваме европейските лидери относно възможностите, които смятаме, че ще доведат до успокояване на пазарите. Това ще изисква някои трудни решения от тяхна страна“, е казал той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
supertrader
преди 12 години
Черното момче , което сложиха за президент за да не се вдигнат там черните на бунт дава акъл. Стоят на стендбай , готови да натикнат копчето с лихвата на ФЕД и да си обезценят долара понеже нямат друг изход..обаче пак се бият в гърдите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още