IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Окръг Джеферсън в Алабама обяви най-големия банкрут на община в историята на САЩ

Проблемите му започнаха преди няколко години, когато беше рефинансиран кредит, нужен за да се модернизира канализацията на административния център Бирмингам

22:45 | 10.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Окръг Джеферсън в Алабама обяви най-големия банкрут на община в историята на САЩ

Един окръг в американския щат Алабама постави печален финансов рекорд. Окръг Джеферсън стигна до банкрут, който е най-големият фалит на община в историята на САЩ.

Окръг Джеферсън вече не може да изплаща дълговете си към кредиторите, които възлизат на 4,4 млрд. долара. Затова законодателите гласуваха решение окръгът да обяви несъстоятелност, което дава защита от исканията на кредиторите и възможност за подобряване на финансите.

Властите успокоиха гражданите, че не са в бедствено положение. "Служителите ще запазят работата си. Търговците ще продължат да предоставят услуги. Законът за фалитите дава възможност на окръга да продължи да работи", е заявил Тони Петелос, администратор на окръга.

Джеферсън е най-големият окръг в Алабама, с население от 660 хиляди души. Проблемите му започнаха преди няколко години, когато беше рефинансиран кредит, нужен за да се модернизира канализацията на административния център Бирмингам.

(БНТ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
mick
преди 12 години
Интересно, там при обявяване на несъстоятелност, фалиралият получава защита от кредиторите, позволяваща подобряване на финансите. При нас как е? Имаме ли такъв закон? Или просто се залага на бавната правосъдна система?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
"Окръг Джеферсън стигна до банкрут, който е най-големият фалит на община в историята на САЩ."ИВластите успокоиха гражданите, че не са в бедствено положение. Хахахах, развитатат демокрация много напомня на развития комунизъм. А Хамериканците са поне колкото нас *** ако не и повече, щом вярват на това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още