IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бернанке: Фокусираме се целенасочено върху намаляването на безработицата

Федералният резерв очаква инфлацията в САЩ да остане под контрол в обозримо бъдеще

21:20 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Бернанке: Фокусираме се целенасочено върху намаляването на безработицата

Председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке заяви, че централната банка се концентрира целенасочено върху намаляването на безработицата и че очаква инфлацията да остане под контрол в обозримо бъдеще, предава Bloomberg.

”Знам че за много хора рецесията сякаш не е свършвала, макар че икономиката расте от две години”, е казал той на среща с военнослужещи в Ел Пасо, Тексас.

Безработицата е болезнено висока, като над 40% от безработните са без работа от поне шест месеца - категорично най-високия процент от Втората световна война насам, е посочил Бернанке. „Това са много сериозни проблеми, които ни карат да фокусираме усилията си върху заетостта.”

Централният банкер е потвърдил мнението си, че инфлацията изглежда се забавя, след като поскъпването на петрола и храните я ускори по-рано през годината.

„Очакваме, че тя ще остане сравнително близо до нашата цел от 2% на годишна база или по-малко в обозримо бъдеще”, е казал Бернанке.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още