IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street се води с повече оптимизъм*

Новината за новия гръцки премиер и по-добрите от очакваното данни за пазара на труда в САЩ подкрепиха по-позитивните настроения в сравнение с вчерашната сесия

17:41 | 10.11.11 г.
Сесията на Wall Street се води с повече оптимизъм*

Със смесени настроения започна днешната сесия на Wall Street след вчерашните силни спадове. След близо час търговия Dow Jones добави 0,58% до 11 489 пункта, S&P 500 се повиши с 0,43% до 1 234 пункта, а Nasdaq се понижи с 0,18% до 2 617 пункта.

Оптимизмът на инвеститорите се завърна, след като стана ясно, че бившият вицепрезидент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Лукас Пападимос ще бъде новият премиер на Гърция.

По-късно през деня излязоха по-добри от очакваното данни за пазара на труда в САЩ. Първоначалните искания за обезщетения при безработица са намалели до 390 хил. през миналата седмица. Трайно безработните в страната са били 3,615 млн. души през последната седмица на октомври, което е най-малко от средата на септември 2008 г., показват данни на трудовото министерство на Щатите.

За позитивните настроения на пазарите допринесе и новината, че ЕЦБ е стартирала програма за изкупуване на обезпечени облигации, за да влее ликвидност. Анонимни източници твърдят, че операциите по придобиването на облигации са започнали още вчера.

“В момента всичко е въпрос на политика”, коментира пред Bloomberg Майк Раян от UBS Wealth Management Americas.

“Отчетеният спад на исканията за обезщетения при безработица е добра новина за САЩ. Икономическите данни ще се върнат във фокуса на инвеститорите”, смята Раян.

* Актуално към 17,25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още