IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America ще издаде обикновени акции, за да изкупи своите привилегировани

Искаме да заменим една форма на финансиране, която е много скъпа, с друга, която се брои за собствен капитал при изгодни за нас условия, коментират от банката

13:07 | 05.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Bank of America ще издаде обикновени акции, за да изкупи своите привилегировани

Bank of America е разработила план за емитирането на обикновени акции на стойност близо 3 млрд. долара, за да увеличи капитала и намали дълговете си, съобщава The New York Times. В продължение на месеци банката твърдеше, че няма да издава нови акции.

Новите акции ще бъдат емитирани в замяна на привилегировани акции, понастоящем държани от инвеститорите. Акциите на банката напоследък търпят загуби заради опасенията от негативния ефект на европейската дългова криза и други опасения, касаещи финансовите компании.

Размяната, която може да включва до 400 млн. обикновени акции ще позволи на Bank of America да набере около 2,75 млрд. долара, показва уведомление на банката до щатската комисия за ценни книжа и фондови борси.

Според представители на банката стъпката не е продиктувана единствено от нуждата от увеличаване на капитала, но представлява и възможност за намаляване на дълговто бреме и лихвените разходи.

Чрез спестяване на лихвените разходи по привилегированите акции, замяната няма да понижи печалбата на банката, а в краткосрочен план всъщност може да я увеличи, се казва в уведомлението.

Замяната ще увеличи капитала на банката от първи ред, тъй като по международните счетоводни стандарти привилегированите акции не влизат в собствения капитал за разлика от обикновените.

Тъй като привилегированите книжа на Bank of America се търгуват под номинал, тя може да реализира счетоводна печалба от операцията, ако ги изкупи обратно от акционерите на цена под номинала дори и да им плати известна премия.

”Искаме да заменим една форма на финансиране, която е много скъпа, с друга, която се брои за собствен капитал при изгодни за нас условия”, коментира Джери Дубровски, говорител на банката. „Целта ни е да имамае възможно най-силния финансов баланс и това е важна стъпка за постигането му.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Да не стане някоя беля само, че ако Леман беше катастрофа, БофА може да бъде Апокалипсис.... не е препоръка де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Нещо си мисля, че много зле ще завършат тия еквилибристики.... на Енрон мирише май...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още