IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси губят позиции преди вота на доверие в Гърция

Акциите на Groupon скочиха с 50% в първия ден на търговия след успешното първично публично предлагане

18:19 | 04.11.11 г. 2
Американските индекси губят позиции преди вота на доверие в Гърция

Американските индекси се понижават преди вота на доверие за гръцкия премиер Георгиос Папандреу, като инвеститорите се опасяват, че страната може да не приеме програмата за строги икономии, необходима за получаване на поредната международна помощ, която да я спаси от просрочване на задълженията й, предава CNBC.

Dow Jones губи 1,25% до 11 893,37 пункта, Standard&Poor`s 500 се понижава с 1,35% до 1 244,15 пункта, а Nasdaq отстъпва с 1,1% до 2 669,23 пункта.

Акциите на Groupon Inc. скочиха с 50% до 29,87 долара на акция в първия ден на търговията след успешното IPO, а тези на социалната мрежа LinkedIn Inc. потънаха с 10% до 78,22 долара, след като компанията публикува първа тримесечна загуба откакто започна да се търгува публично.

Акциите на Starbucks Corp. повишиха стойността си с 5,5%, след като резултатите на компанията за тримесечието надхвърлиха предварителните очаквания, а тези на Micro Devices Inc. поевтиняват с 4%, след като производителят на чипове обяви, че ще съкрати 1 400 служители заради слабия компютърен пазар и производствени престои.

От американското министерство на труда съобщиха, че през миналия месец са били създадени 80 000 нови работни места, което е спад спрямо коригираните в посока към повишение данни за 158 000 нови работни места през септември. Безработицата обаче се е понижила до 9% от 9,1%, което е първи спад от юли.

„Онова, което засяга най-много Wall Street е несигурността, че това може да продължи дълго“, коментира за MarketWatch Брад Сьоренсен, директор на отдела за пазарни и секторни анализи в Schwab Center for Financial Research, визирайки поредната драма, която се разиграва в Гърция.

По думите му съобщението за пазара на труда през октомври „ни разказва същата история, както през последните няколко месеца - че икономиката расте, но не бързо, а потребителските разходи се задържат въпреки относително ниските стойности за доверието“. „Това осигурява краткосрочно отклоняване на вниманието от Европа“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Светът е на прага на финансовата бездна, а до новата световна война е само една крачка. Кризата ще започне в момента, в който крупните доларови инвеститори ще започнат масово да бягат от долара - Япония, Китай, Русия, ОПЕК, Бразилия, Венецуела, арабите. Това ще бъде за тях защитна мярка срещу кризата на монетарната система на САЩ. Икономическият взрив ще удари най-силно Англия. След това всичко ще излезе извън контрол.Никой в САЩ не може да предотврати колапса на долара. Америка няма резерви да го спасява и има най-заборчнялата икономика в историята на човечеството, която зависи изцяло от кредитирането й от бившите, сегашни и бъдещи врагове.Капитализмът навлиза в своя окончателен стадий. Световната търговия се командва от паниката, след която се движат необезпечените с нищо капитали. Либералната пазарна икономика стана голфово поле за няколко глобални спекуланти и мошеници. Кризата ще бъде най-голямата в историята, съпоставима с Великата депресия от 30-те години. В момента наблюдаваме бясна надпревара между наближаващата война и наближаващата тотална криза. Кой ще изпревари? Ако светът иска да се спаси, трябва да ускори краха на САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
"Американските индекси губят позиции преди вота на доверие в Гърция"Гърция ли е проблема на САЩ???? Има ли въобще *** да вярват на тези статии........?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още