IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard изненада анализаторите с двуцифрен ръст през третото тримесечие

Нетната печалба е нараснала с 38% на годишна база до 716 млн. долара, а общият обем на средствата по извършените транзакции се е повишил с 18%

16:41 | 02.11.11 г.
MasterCard изненада анализаторите с двуцифрен ръст през третото тримесечие

Американската компания MasterCard обяви ръст на печалбата за третото тримесечие, надхвърлила с лекота очакванията на анализаторите, съобщи Ройтерс.

Базираната в Ню Йорк компания съобщи за нетна печалба от 716 млн. долара, или 5,63 долара на акция, при 519 млн. през аналогичния период на 2010 г., или 3,94 долара на акция - ръст от 38% на годишна база.

Общият обем на средствата по извършените транзакции е нараснал с 18,1%, докато броят им се е увеличил с 20,1%.

Компанията увеличи усилията си да отнеме дял от вътрешния пазар от основния си конкурент Visa, докато той разширява международния си бизнес. През последните 12 месеца  MasterCard подписа договор с кредитна институция като SunTrust Banks, която доскоро бе клиент на Visa.

От компанията обявиха и известни успехи в чужбина, като броят на транзакциите в Бразилия и Холандия дава своя принос, а експанзията в Италия предстои.

През тази година акциите на MasterCard поскъпнаха с 50%. От компанията обявиха, че са изкупили обратно свои акции на стойност 77 млн. долара през третото тримесечие и за 3 млн. от началото на четвъртото тримесечие, като по настоящата програма за обратно изкупуване остават на разположение 879 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още