IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's: Решението на супер-комисията няма да се отрази на рейтинга на САЩ

До 23 ноември двупартийната комисия трябва да представи предложенията си за понижаване на щатския бюджетен дефицит с най-малко 1,2 трлн. долара

21:37 | 01.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Moody's: Решението на супер-комисията няма да се отрази на рейтинга на САЩ

Ако супер-комисията към щатския конгрес не успее да договори бюджетни съкращения за 1,5 трлн. долара, това би било негативен, но не и „решаващ“ фактор при разглеждането на кредитния рейтинг на страната, посочва Moody's, цитирана от CNBC.

Рейтинговата агенция, която през август понижи перспективата по кредитния рейтинг на САЩ до негативна, обяви, че неспособността на комисията да постигне споразумение ще е знак, че Конгресът едва ли ще приеме сериозни мерки за понижаване на бюджетния дефицит на страната до президентските избори през ноември 2012 г.

„Въпреки това, след като автоматични бюджетни съкращения за 1,2 трлн. долара вече са предвидени, в случай че споразумение не бъде постигнато, неуспехът на супер-комисията, сам по себе си  няма да доведе до понижаване на рейтинга на САЩ“, се казва в изявление на  Moody's.

До 23 ноември двупартийната комисия трябва да представи предложенията си за понижаване на щатския бюджетен дефицит с най-малко 1,2 трлн. долара през следващите 10 години.

При липса на сделка, бюджетните съкращения ще бъдат задействани автоматично от 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още