IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ планират заеми от 305 млрд. долара през четвъртото тримесечие

Това е с 21 млрд. долара над досегашната прогноза, с 19 млд. долара повече от третото тримесечие, но с 236 млрд. долара под прогнозите за първото тримесечие на 2012 г.

21:59 | 31.10.11 г. 1
САЩ планират заеми от 305 млрд. долара през четвъртото тримесечие

Американското правителство очаква да заеме 305 млрд. долара през четвъртото тримесечие, което е с около 21 млрд. долара повече от предишната прогноза, съобщиха от министерството на финансите на САЩ, цитирани от MarketWatch.

Увеличените разходи и намалелите постъпления са довели до ръста в нуждите от заемни средства, съобщиха представители на министерството.

През третото тримесечие правителството зае 286 млрд. долара.

От министерството предвиждат, в края на декември да разполагат с пари в брой на стойност 60 млрд. долара.

За първото тримесечие на 2012 г. прогнозите са за заемане на 541 млрд. долара, което би представлявало втора по стойност заемана сума в рамките на подобен период.

Очаква се в сряда да бъдат обявени обемите и условията на търговете, които министерството организира 4 пъти годишно за финансиране на дълга си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Това се казва да искаш заеми кредиторите ще оредяват все повече и все повече. То схемата печаташ много долари купуваш си каквото си поискаш и след това си връщаш парите като ти ги дават "назаем" няма как да е безкрайна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още