IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan: Щатската икономика може да се съвземе в края на 2011 г.

Ако нещо ще ни изненада приятно, това ще е щатската икономика към края на година, коментира инвестиционният директор на банката

13:48 | 21.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan: Щатската икономика може да се съвземе в края на 2011 г.

Не липсват сигнали, че състоянието на щатската икономика може да се подобри в края на годината, казва Джес Стали, инвестиционен директор на JPMorgan, цитиран от CNBC.

„Ако нещо ще ни изненада приятно, това ще е щатската икономика към края на година“, посочва той.

Големите корпорации се представят изключително добре и разполагат с значително количество кеш в балансите си, коментира Стали, допълвайки, че кредитите за малкия бизнес, отпуснати от JPMorgan през последните 12 месеца, са нараснали с 70%.

„Търсенето на кредити от малкия бизнес е нараснало чувствително за първи път от години“, казва той. „Миналата година подобно търсене нямаше“.

Междувременно и потребителите „са в значително по-добра финансова форма“, казва Стали, цитирайки банкови данни, сравняващи дълговите нива с доходите на домакинствата.

„Така че, докато доверието се възстановява, аз мисля, че потребителите отново ще се активизират“, допълва той.

Дълговата криза в Европа предизвиква пазарни трусове, но Стали посочва, че експозицията на JPMorgan към еврозоната е комфортно малка.

„Експозицията ни към Европа е управляема“, казва Стали. „Ние искаме да останем ангажирани. Европа е много важен пазар за нас“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още