IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сенатът на САЩ одобри кандидатурата на Джон Брайсън за министър на търговията

През последните години той е бил в бордовете на Boeing и Walt Disney и е работил като съветник на ООН по въпросите на енергетиката и климатичните промени

09:59 | 21.10.11 г.
<p>
	Джон Брайсън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джон Брайсън. Снимка: Ройтерс

Американският сенат тази нощ утвърди кандидатурата на Джон Брайсън за министър на търговията на страната със 74 гласа „за“ и 26 „против“, съобщи ИТАР-ТАСС.

Част от републиканците в Сената бяха против кандидатурата на Брайсън, който има репутацията на активен защитник на околната среда.

Президентът на САЩ Барак Обама реагира на решението на горната камара на Конгреса с кратко писмено изявление, в което обеща, че Брайсън ще бъде „ключов член в моя икономически екип“, който ще работи за „създаването на нови работни места, осигуряване на ръст и откриване на нови пазари в чужбина за американските стоки“.

Обама номинира 68-годишния Брайсън за поста още в края на май, тъй като предишният титуляр на поста Гари Лок, американец от китайски произход, с решение на Белия дом бе назначен за посланик в Пекин.

В продължение на 18 години до 2008 г. новият министър е оглавявал калифорнийската компания Edison International, а през последните години е бил член на борда на директорите на компании като Boeing и Walt Disney и е работил като съветник на ООН по въпросите на енергетиката и климатичните промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още