IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси отвориха с понижения*

Опасенията от задълбочаване на дълговата криза в еврозоната и неблагоприятните тримесечни отчети на част от компаниите теглят пазара надолу

18:03 | 18.10.11 г. 1
Американските борси отвориха с понижения*

Основните индекси на американските борси регистрират понижение в началото на днешната сесия, след като съобщенията на компаниите за печалбите им през третото тримесечие не успяват да затъмнят опасенията за задълбочаваща се дългова криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Индексът Dow Jones отстъпва с 0,4% до 11 352,73 пункта, макар че акциите на Bank of America повишиха стойността си със 7% до до 6,45 долара, след като банката обяви печалба и приходи, надхвърлили очакванията на анализаторите, докато тези на IBM поевтиняват с 5,2% до 176,97 долара заради обявени приходи, които едва покриха предварителните прогнози.

Standard&Poor`s 500 губи минималните 0,01% до 1 200,71 пункта заради главно фармацевтичните компании, докато финансовите институции го теглят нагоре.

Nasdaq Composite се понижава с 0,2% до 2 610,14 пункта.

Борсите се насочват към най-голямата си двудневна загуба за почти 2 седмици.

Акциите на Goldman Sachs поскъпват с 2,1% до 98,95 долара, въпреки че банката обяви едва втора тримесечна загуба за последните 12 години, откакто е публично търгувана, а тези на Coca Cola понижават стойността си с 0,6% до 66,59 долара, макар най-големият производител на безалкохолни напитки в света да публикува ръст от 7,8% на печалбата за третото тримесечие спрямо аналогичния период на 2010 г. и ръст от 45% на приходите за посочения период.

Производствената инфлация в САЩ е нараснала с повече от очакваните 0,8% през септември, което е най-силен ръст за последните 5 месеца, сочат данни на американското министерство на труда.

Пазарите очакват с повишено внимание речта на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке на конференция на институцията в Бостън за дългосрочните ефекти от Голямата депресия.

*Актуално към 17:30

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Крахът на световната икономика е неизбежен Централните банки са все по-отчаяни пред лицето на най-острата криза от раждането на финансовата глобализация насам. Мерки за значително намаляване на междубанковите лихви ще се провалят, защото монетарната политика не може да се справи с фундаменталния проблем, предизвикал кризата. Ситуацията е катастрофална и тя реално не може да бъде спасена. От макроикономическа гледна точка всичко е ясно - предстои колапс на САЩ. Грийнспан и Сорос: Задават се още лоши новини за САЩ. Крупният американски финансист и филантроп Джордж Сорос заяви, че икономиката на САЩ се намира на прага на много сериозни корекции".Тотално разпродаване на Уолстрийт, кризата се задълбочава. Облигационните продукти като ценни книжа, обезпечени с ипотеки и дългови облигации, загубиха цената си от началото на кризата през лятото, когато рекорден брой американци спряха да плащат ипотеките си. Много от тези финансови продукти сега на практика са непродаваеми. Ипотечната криза ще се задълбочи. Броят на американците, които няма да могат да платят ипотечните си кредити, ще се увеличи значително. Пазарът на рисковите имотни заеми в Америка е в особено тежко състояние - един от осем кредитополучатели е престанал да обслужва платежните вноски. С времето опасността десетки хиляди американци да останат на улицата става все по-реална. САЩ вървят към рецесия. Наближава Втората Велика Депресия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още