IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се понижиха рязко на фона на увяхващия оптимизъм в Европа

Коментарите от Берлин, че дискусиите около кризата вероятно ще продължат и през 2012 г. разколебаха очакванията, че нещата ще се оправят, коментират анализатори

23:03 | 17.10.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се понижиха рязко на фона на увяхващия оптимизъм в Европа

Щатските индекси отбелязаха спад от над 2% в понеделник, изтривайки печалбите си от миналата седмица, след като Германия отхвърли идеята за бързо разрешаване на дълговата криза в Европа, а Федералният резерв в Ню Йорк публикува разочароващи данни за местното производство, пише MarketWatch.

„Оптимизмът през изминалите две седмици отчасти беше подхранван от очакванията за решителни и бързи действия от страна на политиците в еврозоната, така че коментарите от тази сутрин в известна степен разколебаха нарастващата увереност, че нещата ще се оправят“, казва Фил Орландо, пазарен стратег на Federated Investors.

„Голямата картина е, че имахме страхотен ръст - през последните две седмици S&P 500 се повиши с 14% - така че инвеститорите решиха да поемат глътка въздух и да приберат част от печалбите си“, допълва той.

Dow Jones Industrial Average се раздели с 2,13% до 11397 пункта, като всичките 30 компонента на индекса се оказаха на червено.

S&P 500 се понижи с 1,94% до 1201 пункта, като сред 10-те индустриални групи на индекса най-слабо се представиха компаниите за добив на суровини и финансовият сектор.

Nasdaq Composite Index изгуби 1,98% до 2615 пункта.

Германия обяви, че европейските правителства няма да разрешат дълговата криза в еврозоната на срещата си на 23 октомври, като говорител на германския канцлер Ангела Меркел прогнозира, че дискусиите вероятно ще продължат и през 2012 г.

Акциите на Wells Fargo & Co. се понижиха, след като банката обяви спад на приходите си за третото тримесечие.

Индексът на Федералния резерв в Ню Йорк, проследяващ производствената активност в региона се сви за 5-ти пореден месец през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
А какво правят властите в САЩ, за да подпомогнат обикновените хора? Армията планира да разположи активен батальон вътре в САЩ за пръв път с цел да служи като мигновенен федерален отговор в извънредни случай. Армейските части може би ще бъдат викани да помагат при гражански безредици и контрол над тълпите. Властта не само ще вземе пари от хората, за да финансира богатите, ами ако обикновените хора си позволят да кажат нещо против това, то срещу тях ще бъде изпратена армия в пълно бойно снаражение, която до преди няколко месеца е била в Ирак.Книгата на Никола Николов "Светът под Микроскоп" - последната глава стр. 253 - АМЕРИКА В ОБСАДА - там той подробно описва концентрационите лагери в САЩ, които елита подготвят за непокорните граждани на новия световен ред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. През 1913 г. банкстерите взеха властта над долара със закона за Федералния резерв, а в 1971 г. му отмениха златното покритие за да могат да го печатат в свръхколичества и да зарибят максимален брой държави. Американските пари (то си е направо производство, в промишлени размери), печатането на доларите отдавна надвишава стойността на хартийките. Паричната системата на капитализма е математически неиздържана и изисква постоянно задлъжняване и посточнно печатане на пари. Сега вече кутията на Пандора е отворена и САЩ няма как ( чисто счетоводно и икономически) да погасят дори лихвите. Дори на теория, ако настоящия дълг от 14 трилиона се погасява със скоростта от погасяване на 1 долар всяка 1 секунда ще са необходими над 440 000 години! И то при условие, че дълга не се увеличава за което никои не говори.САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят. Голяма част от парите ги дължат на Китай. Сега вече кутията на Пандора е отворена и САЩ няма как ( чисто счетоводно и икономически) да погасят дори лихвите. Дори на теория, ако настоящия дълг от 14 трилиона се погасява със скоростта от погасяване на 1 долар всяка 1 секунда ще са необходими над 440 000 години! И то при условие, че дълга не се увеличава за което никои не говори.Щатите ожесточено се опитват да скрият истината, но тя се вижда с просто око. Доларът няма покритие и е просто една хартийка. Много трилион долари всъщност са балонджийски фиктивни пари, измислени от банките, които всъщност нямат толкова истински пари, колкото дават на кредити. Всичко е изядено на зелено в Щатите за поколения.напред. Това цели и Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ - същата да фалира! И тогава следващата цел е не революция, а налагането на новия световен ред
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
"Това някой да не е под небесният дракон....?"************************По-скоро собственикът на хиподрума... :lol: Поднебесният е по-скоро от следващата партида свежи необяздени коне... :lol: A уморените май ги убиваха... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
interest-free
преди 12 години
Визирам отварянето на бутилката шампанско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
interest-free
преди 12 години
Някои от конете рухват от умора, на трибуната всички ругаят, а някъде някой отваря бутилка шампанско... Как ли ще завърши това нещо? :lol:.......................................................................................................................Това някой да не е под небесният дракон....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
От известно време, наблюдавайки люшкането на борсите и воплите на трейдърите там, постоянно изплува една картина, която въображението ми рисува неволно:Гонка на елитни коне, която продължава с часове в слънце, дъжд и кал. Конете са бягали с максимално напрежение, но силите им постепенно ги напускат. Жокеите периодично ги инжектират със строиди и ги налагат с камшика, което дава някакъв временен ефект, но после умората пак надделява. В същото време под козирката на трибуната залаганията не спират да вървят, като наконтени джентълмени с пяна на уста ругаят сгроханите коне и жокеи, защото залозите падат и печалбите им намаляват... Някои от конете рухват от умора, на трибуната всички ругаят, а някъде някой отваря бутилка шампанско... Как ли ще завърши това нещо? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
biserz
преди 12 години
Има криза в Европа - тука няма, ние сме пълно отчаяние. Говорят ни общо за "криза в Европа", за Гърция и за всяка друга страна, но за тука нищо. Сякаш сме се капсуловали. Дните на "Работническо дело" се завръщат, затова предлагам журналистите да ги направим заслужили артисти - за успехи и приноси при придаването на автентичност на единствената и вярна Истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
Само у нас победа след победа...да ни завидиш направо;;;;;;;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още