IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup с по-висока печалба през третото тримесечие

Намаляването на дела на лошите кредити и увеличените спредове по кредитите са в основата на добрите резултати

16:58 | 17.10.11 г.
Citigroup с по-висока печалба през третото тримесечие

Американската банка Citigroup Inc обяви по-висока печалба през третото тримесечие, след като за покриване на лоши кредити бяха отделени по-малко средства, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба за периода е в размер на 3,77 млрд. долара, или 1,23 долара на акция, което е сериозен ръст на годишна база, като за същия период година по-рано печалбата бе 2,17 млрд. долара, или 72 цента за акция.

39 цента на акция идват от печалбата от 1,9 млрд. долара преди облагане с данъци, получена от увеличаване на спреда по кредитите през тримесечието.

Банката, която получи два спасителни пакета от американското правителство в разгара на финансовата криза, успя да ограничи портфейла си с лоши кредити, като необслужваните кредити са намалели до 7,95 млрд. долара от 12,46 млрд. долара за същото тримесечие на предходната година.

От началото на годината стойността на акциите на Citigroup се понижи с около 40% в унисон със спада в цените на ценните книжа на останалите големи американски банки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още