IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовите отчети ще задават тона на Wall Street

Брокерите чакат с нетърпение публикуването на резултатите за поредното тримесечие на 10 от котираните на Dow Jones компании

08:03 | 17.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	Брокерите очакват трета поредна седмица на възход на индексите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Брокерите очакват трета поредна седмица на възход на индексите. Снимка: Ройтерс

Wall Street е изправен пред пика на сезона на отчетите и брокерите очакват трета поредна седмица на възход на индексите. Десет от 30-те включени във водещия индекс Dow Jones компании и любимецът на публиката Apple ще представят през тази седмица резултатите си за третото тримесечие и очакванията си за развитието на бизнеса си, пише Ройтерс.

От добри резултати печалба може да извлече и широкообхватният индекс S&P 500, който в петък затвори сесията над 1200 пункта за първи път от началото на август. Банковите стойности биха могли да развалят доброто настроение след разочароващите резултати, които JPMorgan Chase & Co представи в четвъртък.

Първи през седмицата своя отчет ще представи в понеделник IBM. Компютърният гигант ще бъде последван от други големи компании като Apple, Coca-Cola и Intel. Microsoft, American Express и фармацевтичният концерн Johnson & Johnson също ще представят резултатите си.

След като интерет гигантът Google вече зарадва брокерите с ръст на печалбата за тримесечието до 2,73 млрд. долара, на Wall Street отново цари по-добро настроение. Така брокерите се надяват, че S&P 500 може бързо да нарасне и да се настани на нива между 1265 и 1275 пункта. „Има няколко фундаментални данни, които могат да придадат ръст на пазара“, казва Ричард Рос от Auerbach Grayson в Ню Йорк.

Според анализ на Thomson Reuters включените в S&P 500 компании са повишили средно печалбите си с 12,4%. През юли обаче ръстът беше около 17%. За горчивия вкус обаче може да се погрижат преди всичко банки като Citigroup, Goldman Sachs и Wells Fargo.

Положително влияние на борсата може да окажат и надеждите за скорошно решение на дълговата криза в еврозоната, за което през уикенда в Париж заседаваха финансовите министри и президентите на централните банки на 20-те водещи световни икономики. Доверие вдъхнаха и обявените през изминалата седмица данни за американската икономика, които бяха по-добри от очакваните. Влияние през тази седмица ще окажат данните за индустриалната продукция, за инфлацията и седмичните данни за пазара на труда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Значи чакаме поредната стъкмистика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още