IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори разнопосочно

Инвеститорите чакаха решението на Словакия за фонда за финансова стабилност, но то не дойде преди края на сесията

23:34 | 11.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Във вторник Wall Street показа разнопосочни тенденции. От една страна инвеститорите са в очакване на решението на словашкото правителство за договорения през юли план за спасяването на еврозоната. Решението обаче се проточи за след края на сесията. От друга страна Alcoa ще представи след края на сесията своите финансови резултати.

Dow Jones се понижи минимално с 0,15% до 11416,30 пункта, докато NASDAQ  се повиши с 0,66% до 2583,03 пункта, а S&P 500 добави 0,05% към стойността си до 1195,54 пункта.

Сред днешните губещи е компанията за рент-а-кар Dollar Thrifty Automotive Group, чиито акции поевтиняха с 2,2%. Компанията отказа офертата за придобиване от страна на конкурента си Hertz Global Holding и ще продължи да бъде самостоятелна. Hertz бе готова да плати по 72 долара за акция в брой и собствени акции. На 21-и август Dollar Thrifty обяви преглед на внесените оферти за придобиване и призова заинтересованите да подадат финални предложения до началото на октомври. Акциите на Hertz Global Holding поскъпнаха с 1,4%.

News Corp. загуби 0,9% от стойността на акциите. Консултантската компания Institutional Shareholder Services (ISS), която консултира инвеститори в публични компании, препоръча на акционерите да изключат Рупърт Мърдок и синовете му от Съвета на директорите.

Технологичният гигант IBM обяви нова сделка. Компанията е сключила споразумение за придобиване на некотирания на борсата канадски концерн Platform Computing. Фирмата със седалище в Торонто е специализирана в мениджмънт софтуера. В момента Platform Computing разполага с над 2000  корпоративни клиенти в целия свят. Придобиването трябва да приключи до края на четвъртото тримесечие. Въпреки че цената на сделката не беше обявена, акциите на  IBM поевтиняха с 0,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още