IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Най-голямата пречка за икономиката на САЩ е несигурността в Европа

Американският президент призова европейците да действат бързо за справяне с дълговата криза и заяви, че Китай "манипулира" курса на юана

21:34 | 06.10.11 г. 9
<p>
	Барак Обама. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Барак Обама. Снимка: Ройтерс

Най-голямата пречка за икономиката на САЩ е несигурността в Европа, заяви президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от Ройтерс.

По думите му европейските проблеми оказват сериозно влияние върху финансовите пазари в света, а несигурността около гръцката дългова криза преминава към капиталовите пазари на други страни от Южна Европа, съобщи Dnes.bg.

Обама  добави, че често разговаря с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози, които са против разпадането на еворзоната. Президентът на САЩ  призова европейците да действат бързо и да се справят с дълговата криза.

Икономиката на САЩ се нуждае да бъде разтърсена незабавно, а кризата в Европа може да има реално отражение върху икономиката на Съединените щати в момент, когато вече е уязвима, заяви още той.

Президентът отбеляза, че икономическият ръст на САЩ се е забавил, а икономическото доверие е било подкопано от Япония и Европа. Важно е да се засили бизнес доверието в САЩ и да се намалят данъците за малкия бизнес, за да се избегне рискът от повторно изпадане в рецесия, допълни той.

Няма съмнение, че икономиката сега е по-слаба, отколкото в началото на 2011 година, призна Обама.

Той  заяви, че Китай накърнява интересите на САЩ, като манипулира валутния курс на юана, за да подпомогне износа си.

"Китай е много агресивен в използването на търговската система в своя полза и в ущърб на другите държави, особено на САЩ," посочи Обама.

Според него обаче законопроектът за компенсиране на загубите на американски производители от занижения курс на юана, на който бе даден ход в Сената, може "да се конфронтира" с международните споразумения. Президентът на САЩ не посочи дали ще наложи вето, ако законопроектът все пак бъде приет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Moody`s свали рейтинга на 12 британски банки. За един месец агенцията свали рейтингите и на най-големите банки в САЩ, Франция и Италия. Вчера Moody`s свали с две степени дългосрочните рейтинги на двете най-големи италиански банки UniCredit SpA и Intesa Sanpaolo.Майстори -демагози са в прехвърлянето на проблемите си, върху главите на другите!!! Американските рейтингови агенции ден през ден понижават рейтинга на някоя европейска държава и това се прави умишлено!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
От САЩ пак се обадиха, че фалит на Гърция и проблемите в еврозоната били начало на нова световна криза с непредвидими последствия! Проблема НЕ е Гърция с нейните жалки 300 милиарда дълг. Смях в залата.....Гърция пречи на САЩ да се развива??? Проблема са САЩ,САЩ, и най-много САЩ, а после Франция, Италия, Испания и т.н, с техните около 20 трилиона. Американските рейтингови агенции ден през ден понижават рейтинга на някоя европейска държава и това се прави умишлено от брадатите и плешиви евреи, след като е факт, че рейтинговите агенции, са тяхна собственост, сами си правете изводите! Това са най- големите лъжци, мошеници и безскрупулни спекуланти, като тези от Goldman Sachs, Световната банка, ЕЦБ, Федералният резерв на САЩ, които натикаха Светът в помийната яма. Има атака срещу еврозоната от различни сили и лобита в САЩ. Американците от години борят кризата като печатат пари, те нямат идея за друг механизъм. "От гледна точка на американците, европейците са само полезни ***". "САЩ водят война срещу еврото". "Дресьорите" на Обама открито се обявяват за създаването на нова Световна банка, която ще управлява всички нации на Земята чрез въглеродни данъци и военна сила. Международни банкери целенасочено организират световно финансово претопяване, за да банкрутират държавите и им наложат Световно правителство. Обама планира да ограби средната класа, да съсипе пенсионните фондове и да федерализира щатите така, че населението да е напълно зависимо от Централното правителство! Невероятното е, че политиците в Европа в тази игра са национални предатели, изпълнявайки нарежданията на Вашингтон. Те нямат гръбнак, те са корумпирани страхливци, защото не показват на янките среден пръст и да им кажат (*** Off!). Президентът на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро съще вече нееднократно намеква, че атаката от британските и американски медии е офанзива срещу еврото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Този тип Обама е мошеник, контролиран от супермошеници. Парцалена кукла, вързана към по-големи парцелени кукли а те пък служещи на още по-велико и тъмно зло. За своите господари Обама е просто атрибут и ако им изнася да го ликвидират, за да подпалят гражданска война, която да стане повод за по-крупни политически и икономически мерки, ще го направят.Мога да разбера притегателната сила на Обама, защото хората искат да е това, което твърди, че е, но не е. На избирателите им е писнало от конфликти, корупция и битката, наречена живот, затова искат съответната промяна. Но промяната на Обама е въображаема. Но не изпускайте топката от очи и ще видите как планът за глобална диктатура постепенно се въвежда под прикритието на Обамовите надежда, вяра, промяна, жертва и обединение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Обама е поредното гадже на банкстерите (игра на думи от гангстери и банкери), което проституира за слава и власт. Затова поддържаше гротескното спасяване на банковата система от затрудненията. И винаги ще го прави за сметка на интересите на обикновените хора. Неговите финансови съветници са от първокласния отбор на Уол Стрийт, като сред тях е даже Пол Адолф Волкър (Paul Adolph Volker Trilateral Commission, Council on Foreign Relations, Bilderberg Group), ръководил Федералния резерв от 1979-та до 1987 година и мафиот от банкерската клика до мозъка на костите си. Обама го назначи за ръководител на Economic Recovery Advisory Board (консултативна комисия за икономическо възстановяване), която е окупирана от банкерски послушници.Сред тях на ръководна длъжност като главен икономист е Остан Гулсби (Austan Goolsbee) близък колега на Обама от Чикагския университет. Гулсби е член на прословутото общество Череп и кости (Skull and Bones Society) от университета Йейл, към което принадлежат Буш-старши и младши. Именно Гулсби каза на канадското правителство да не се притеснява за нападките на Обама срещу споразуменията за свободната търговия, защото с тези думи е целял само да спечели повече гласове на изборите.Друг вътрешен човек от Уол Стрийт е ционистът Тимъти Гайтнър (Timothy Geithner Bilderberg Group, Trilateral Commission, Council on Foreign Relations), който бе определен от Обама за Министър на хазната (или финансите: Treasury Secretary). Гайтнър беше президент на нюйоркската Банка на Федералния резерв (New York Federal Reserve Bank), най-могъщата от частните Федерални картели и която се преструва на американска централна банка. Освен това е бивш служител както на Съвета за чуждестранни връзки, така и на потресаващата Kissinger Associates.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Един въпрос: наистина ли някой вярва, че човек от народа просто ей така ще се появи от нищото, за да проведе най-гъвкавата и най-добре спонсорираната кандидат-президентска кампания в американската история? Той е бил избран много отдавна от тези, решени да поробят хората, които Обама твърди, че иска да освободи. Спонсорите на Обама сякаш са извадени от Кой кой е на Уол Стрийт. Сред тях се нареждат такива като Goldman Sachs, UBS, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, J.P. Morgan Chase, Morgan Stanley и тем подобни. Нищо чудно, че се отметна от обещанието си да приеме ограниченията на публичното финансиране за неговата кампания, след което се спря на несметната възможност за частно финансиране. И всички тия изброени по-горе подкрепят кандидат, който не е готов да защитава интересите им? Да, бе, да!Да не забравяме и еврейския финансист Джордж Сорос мултимилиардер и сподвижник на Бржежински, също тясно свързан със спонсорирането и кампанията на Обама. Сорос е бивш член от управителния съвет на Съвета за чуждестранни връзки и финансира Европейския съвет за чуждестранни връзки (European Council on Foreign Relations). Накратко, той е от големите играчи в мафиотската клика.Обама е просто повече от същото, което сме виждали досега голяма усмивка на кукла с конци, изцяло контролирана от мафиотските сдружения, които са го избрали, обучавали и издържали финансово. И пак те държаха кирливите му ризи на тъмно в килера (като твърденията на Лари Синклеър за хомосексуализъм и пушене на кокаин), като ще продължат да го правят, докато им скача по свирката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 9
Иван Митев
преди 12 години
Живеем в условия на проста стопанска криза, защото същата е заради една единствена особено важна причина запазено старо (от време със Златни пари) държавно финансово управление, което е НЕГОДНО за ползване при стопанство с Незлатни пари.Кризата през 2011 г. е с качество на детска болест на пазарна икономика и се дължи на досегашна липса на научни знания.Лекът за икономиката за спасение от стопанска криза е да се премахне държавния управленски недъг, поради който се развива кризата.Можем да сме уверени, че до 24 време след прекратяване на тази ЧОВЕШКА ГРЕШКА в която и да е държава (в т. ч. Гърция или в САЩ), то кризата в тази страна ще се премахне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivo0101
преди 12 години
Това е ще има само краткотраен ефект. Сега вносителите просто ще се пренасочат към страни с по-слаби валути и евтина работна ръка!Лошото е че "протекционизма" вече се разраства и до скоро капиталистическа америка започва да прилича на социализъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
supertrader
преди 12 години
Най голямата пречка е Обама , раздава пари по кумунистически ама на избрани банкери .. Обама е по лош за икономиката от слабия юан даже..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
eldred
преди 12 години
Кой ми *** в гащите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още