IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама подписа мярка гарантираща функционирането на федералната държава до вторник

В момента Конгресът е в отпуск, но следващата седмица законодателите се връщат на работа и ще гласуват законопроект за финансиране на правителството до 18-ти ноември

10:12 | 01.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Барак Обама и републиканецът Джон Бейнър. </em><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Барак Обама и републиканецът Джон Бейнър. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроекта за временно финансиране на правителството, с което ще се избегне опасността то да спре да работи и ще се осигурят нужните му средства в началото на започващата днес нова финансова година, съобщава Асошиейтед прес.

Мярката гарантира финансирането на правителство до следващия вторник, 4 октомври.

В момента Конгресът е в отпуск, но следващата седмица законодателите се връщат на работа и ще гласуват законопроект за финансиране на правителството до 18-ти ноември.

Дотогава членовете на Конгреса ще трябва да приемат федералния бюджет за финансовата 2012 г., иначе ще се наложи да разглеждат нов временен документ.

Приетият от щатския сенат миналата седмица закон осигурява 2,7 млрд. долара за фонда за помощ при бедствия.

Споразумението изглежда слага край на последния от серия междупартийни диспути, които парализираха Конгреса през последните месеци.

Политическата битка, която отново илюстрира нефункционалността на щатската политика, беше за едва 3 млрд. долара помощи за засегнатите от урагана Айрин миналия месец – по-малко от една хилядна от предвидените 3,597 трлн. долара правителствени разходи за настоящата фискална година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още