IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone: САЩ не са в рецесия, предстои ръст на борсите

Ситуацията ще се подобрява, защото няма как да стане по-лоша, смята вицепрезидентът на компанията Байрън Вин

10:14 | 30.09.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Blackstone: САЩ не са в рецесия, предстои ръст на борсите

Американската икономика не се намира в рецесия, а борсата в страната ще отбележи ръст до края на годината. Такова е мнението на вицепрезидента на Blackstone Advisory Partners Байрън Вин, цитирано от CNBC.

Вин, който е бивш главен стратег на Morgan Stanley за американския пазар, остава оптимистично настроен както за икономиката, така и за перспективите пред пазара.

„Имаме добри новини за първоначалната безработица, доста добри данни за капиталовите поръчки. Знам, че печалбите ще се подобрят. Жилищният сектор не може да стане по-зле“, обяснява специалистът.

„Не се намираме в ситуация, в която предстои пукането на балони. Балоните вече се спукаха. Нещата ще се подобрят, защото няма как да станат по-лоши“, смята Вин.

По отношение на фондовия пазар специалистът признава, че не очаква силно изразени бичи настроения. Според него обаче в момента се търси дъно и акциите имат потенциал да поскъпнат до края на годината.

Като атрактивни в момента Вин посочва секторите на технологиите и енергетиката.

Мнението на Вин е, че търсенето постепенно ще се повишава, но ще са необходими някакви стимули, тъй като само заради ниските лихвени проценти не може да се очаква ръст на потреблението. Като подходящи за подобни програми Вин посочва инфраструктурните проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
interest-free
преди 12 години
Нещата ще се подобрят, защото няма как да станат по-лоши, смята Вин.......................................................................................................................Този май е изгубил севера, хич не е на център. Преди време някои твърдяха, че никакви демонстрации и митинги не може да има по големите лъскави улици на САЩ, още повече те да са предизвикани от социални несъгласия и поради това, че някои може да гладува, защото видите ли в САЩ социалнат политика е невероятна и гладни там няма. Но то взе та стана.... Да почакеме и ще видим дали наистина не може да стане и по зле!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
Не се намираме в ситуация, в която предстои пукането на балони. Балоните вече се спукаха. Нещата ще се подобрят, защото няма как да станат по-лоши, смята ВинТози май се мъчи да убеди сам себе си. Тепърва има да се пука най-големия балон за държавните дългове, който Германия помпи от едната страна, а Щатите от другата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
creepazoid
преди 12 години
Не се притеснявай - когато настъпи "новият световен ред", ние българите с готовност ще се присъединим към него, а това неминуемо ще доведе до неговият окончателен и неминуем разпад. Има една римска поговорка: Истината поражда омраза. А юдеите точно това целят - някой да ги мрази, а те да са онеправдани жертви. Не им обръщай внимание и ще видиш как започват да се самоизяждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Защо са войните.....за глупавите долари естествено! Ротшилдови са създали и държат цялата банкова система заедно с почти цялата химическа и фармацевтична промишленост ". Те са създателите на държавата Израел и ционизма. Притежават половината територия и семейния им герб стои на знамето. Измамника Джордж Сорос е от "Тяхното Котило" също. Сорос е новият шеф на международната мафия, след Максуел, който пък наследи Онасис! Всички те са слуги на Ротшилд! Едно семейство от 300 души, което управлява светът, но никога няма да чуете техните имена! Медиите, Рейтинговите агенции са също тяхна собственост и следователно работят за тях! Проблемът на САЩ идва когато банда престъпници, юдеите я превземат с Федералнитя Резерв(ФЕД)- 1913 г. САЩ са просто инструмент за изпълняване на целите на Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ. ФЕД цели - същата да фалира! И тогава следващата цел е революция и налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера! Повечето хора смятат, че правителствата създават парите, но това не е точно така. Даже никак не е така. Факт е, че ФЕД-МВФ, Световната банка и т.н.. са консорциуми на частни банки. Фед е собственик на правителството, на страната, на глобалната икономика!!!САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите. И в момента, в който паниката обхване чуждестранните инвеститори, които дават все по-малко пари за държавните облигации на САЩ, банкрутът на американското правителство ще стане очевиден за всички. Това означава, че изход от кризата за САЩ вече е невъзможен. Кризисната дилема на САЩ е ясна - или страната и в бъдеще ще живее за сметка на целия свят, или я очаква фалит и загуба на голяма част от националната собственост в полза на Япония и Китай. Заради това сега финансовата върхушка на САЩ се опитва да скрие колкото се може по-дълго фалита на държавата и да запази статуквото, докато започне икономическо реколонизиране на света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още