IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските облигации показват, че рисковата търговия се завръща

Не е ясно обаче колко време ще се задържи оптимизма след добрите политически и икономически новини

22:50 | 29.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Американските облигации показват, че рисковата търговия се завръща

Четвъртък се очерта като нов слънчев ден за инвеститорите, които предпочитат по-рисковите активи пред все още смятаните за остров на сигурност американски държавни ценни книжа, пише CNN.

Германия прие новите правомощия за Европейския фонд за финансова стабилност и наливането на още срества в него, а американската икономика се оказа в по-добро състояние, отколкото се смяташе. Редом с данните, че ръстът през второто тримесечие е по-висок от предварително обявеното стана ясно, че броят на новите молби за помощ при безработица са намалели през последната седмица.

Това предизвика нов тласък на по-рисковите инвестиции, най-ясното доказателство за което е движението на доходността при 10-годишните американски правителствени облигации.

Днес тя се повиши до 2,01 на сто, след като едва преди седмица бе поставен рекорд от 1,67 на сто.

Въпреки това обаче анализатори посочват, че са скептични за периода, за който оптимизмът ще остане на пазара, допълва CNN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
deBill
преди 12 години
Тези пък ,- кажете коя търговия не е рискова. Ей Патилан много си черноглед а дай го малко по оптимистично!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Dow Jones Industrial - 11,240 е сега! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит!Много скоро ще е на ниво около 3000. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 1000 до края на годината? И къде ще са тогава хората от ЕС.....на улиците естествено, във всеки европейски град и държава, ще има международен хаос и хаоса ще дойде от Америка!И Русия ще започне да продава газ и петрол и суровини в Рубли ......защо ли...???Изводите си ги направете сами! Бъдете готови за най-лошото! И после следват Чиповете така наречния електронен концлагер, парите няма да ги има....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още