IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street в плен на надвисналите страхове от рецесия

Водещите щатски индекси загубиха над 3%, като Dow Jones записа най-големия си дневен спад от година насам

23:30 | 22.09.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Wall Street в плен на надвисналите страхове от рецесия

Американските акции приключиха със значителни понижения сесията в четвъртък при активна търговия, след като мрачните виждания на Фед за икономиката и лошите иконмически новини предизвикаха страхове от нова рецесия, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) записа най-големия си дневен спад от година насам, след като загуби 391 пункта, или 3,5%, до ниво от 10 734 пункта.

По време на сесията спадът бе достигнал 528 пункта. Индексът е на път да запише най-лошата си седмица от три години. S&P 500 спадна с 3,2% до 1 130 пункта, а Nasdaq Composite изтри 3,3% до 2 456 пункта.

Новата програма на Фед  на стойност 400 млрд. долара за замяна на краткосрочни с дългосрочни облигации в портфейла на централната банка не впечатли инвеститорите.

Натиск върху цените оказаха и данните за  китайското промишлено производство, което през септември е отбелязало спад в трети пореден месец на фона на намалялото търсене от САЩ и Европа.

В допълнение бизнес активността в Германия и Франция през септември се е повишила с най-ниския си темп от над две години насам, а новите поръчки са спаднали в трети пореден месец, подчертавайки загубата на инерция в двете най-големи европейски икономики.

Икономическите новини от деня показаха, че новите молби за помощи при безработица в САЩ са намалели през миналата седмица с 9 хил. до 423 хил. при очаквания за 420 хил.

Индексът на изпреварващите икономически индикатори пък е нараснал през август за четвърти пореден месец, но повишенията все още не са достатъчни, за да се очаква, че икономиката скоро ще набере скорост.

Решението на американската централна банка за продажба на краткосрочни облигации вдига доходността им, което прави американската валута по-привлекателна от другите, а по-скъпият долар се отразява негативно на цените нa суровините.

Американският лек петрол поевтиня с 6,5% до 80,34 долара за барел, а петролът тип Брент е на практика без промяна на ниво от 105,52 долара.

Златото загуби 3,7% до 1 741 долара за трой унция, а среброто се срина с 11,1% до 35,99 долара.

Еврото поевтиня с 0,8% до 1,347 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК спадна с 0,13 процентни пункта до 1,72%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Dow Jones Industrial - 11,240 е сега! Много скоро ще е на ниво около 1000. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! ! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 1000 до края на годината? Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит! Който ще се случи от 3 до 6 месеца. Бъдете готови за най-лошото! Това няма да е "изпадане в рецесия", това ще е "катастрофа" !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Шуми дървото, което пада, ама няма кой да го чуе! Или да го перифразирам: Ще се, задушиме от вонята, която излиза от Уолстрийт, ако се правиме, че не я забелязваме!След "трагедията Енрон" преди време, сега ще имаме повторение на трагедията с новото име ''името Уолстрийт'' !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит!!! Всеки трейдър с опит, би трябвало да го знае!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още