IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите молби за помощи при безработица в САЩ са намалели през миналата седмица

Данните подкрепят вчерашното решение на Федералния резерв да предприеме нови стимулиращи мерки, коментира икономист

16:54 | 22.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Новите молби за помощи при безработица в САЩ са намалели през миналата седмица

Новите молби за помощи при безработица в САЩ са намалели през миналата седмица, но спадът не е достатъчен, за да разсее опасенията, че американската икономика е опасно близо до пропадане в нова рецесия, съобщава CNBC.

Броят на молбите се е понижил до 423 хил. през изминалата седмица от ревизираните нагоре 432 хил. в предходната, е обявило днес щатското министерство на труда. Анализатори, запитани от Ройтерс, очакваха спад до 420 хил.

„Данните показват, че растежът на заетостта през настоящия месец няма да бъде впечатляващ”, коментира Руди Нарвас, икономист от Societe Generale в Ню Йорк. Те подкрепят вчерашното решение на Федералния резерв да предприеме нови стимулиращи мерки, тъй като икономиката се задъхва, смята той.

Четириседмичната плъзгаща се средна стоност за броя на новите молби за помощи при безработица се покачва през миналата седмица до 421 хил. от 420,5 хил. в предходната.

От началото на април, с изключение на една седмица през август, молбите се задържат на ниво над 400 хил. От миниатерството са заявили, че не се забелязва осезаем ефект върху данните за заетостта заради урагана Айрин или другите скорошни бури.

Броят на съществуващите молби за помощи се е понижил през по-предната седмица до 3,727 млн. от 3,755 млн. в седмицата преди нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 22.09.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още