IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street чака решенията на Федералния резерв

Сесията в Ню Йорк започна колебливо и без ясна посока

18:07 | 21.09.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

С минимални изменения на индексите върви търговията на Wall Street. Час след началото на сесията Dow Jones отстъпва с 0,1% до 11 401 пункта, S&P 500 се понижава също с 0,1% до 1 200 пункта, а Nasdaq отбелязва повишение от 0,4% до 2 600 пункта.

Инвеститорите се колебаят в решенията си и изчакват резултатите от редовната среща на шефовете на Федералния резерв на САЩ, посочва Bloomberg. Очакванията са Фед да обяви още стимули за американската икономика.

Според мнението на анализатори, анкетирани от агенцията, Федералният комитет за операциите на открития пазар ще замени краткосрочните съкровищни бонове в портфолиото си с дългосрочни дългови книжа в опит да понижи лихвите по ипотечните и потребителските кредити.

Анализатори коментират, че подобна промяна донякъде напомня на Операция “Туист”, която администрацията на Кенеди осъществи в началото на 60-те години на миналия век.

Републиканците обаче са против допълнителни монетарни мерки и дори призоваха председателя на Фед Бен Бернанке да се въздържа от подобни операции, за да се избегнат бъдещи вреди за икономиката на САЩ.

* Актуално към 17.30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още