IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дългът на американските домакинства намалява в 12-то поредно тримесечие

Финансовият сектор в САЩ продължава процеса по свиване на задлъжнялостта си в 10-то поредно тримесечие, показват данните на Федералния резерв за периода април-юни

21:41 | 16.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Дългът на американските домакинства намалява в 12-то поредно тримесечие

Дългът на американските домакинства намалява в 12-то поредно тримесечие, показват данните за второто тримесечие на Федералния резерв, съобщава MarketWatch.

Дългът на населението през второто тримесечие е спаднал спрямо предходното със сезонно изгладен годишен темп от 0,6%. Ипотечните задължения са се понижили с 2,4%, докато потребителските кредити са се увеличили с 3,4%.

Недвижимата собственост на домакинствата през второто тримесечие е възлизала на 16,18 трлн. долара – понижение от 0,4% спрямо първото и спад от 29% в сравнение с пика от последното тримесечие на 2006 г.

Кредитите за американските фирми са се повишили за периода с годишен темп от 4%, Дълговете на местните власти са намалели с 3,2%, докато тези на федералното правителство, което не е изправено пред изискванията за балансиран бюджет както местните, е увеличило дълговете си с 8,6%.

Като цяло дълговете на нефинансовия сектор са нараснали 3% до 36,52 трлн. долара.

Финансовият сектор продължава процеса по свиване на задлъжнялостта си в 10-то поредно тримесечие, като понижението този път е със 7,8%.

Корпоративният сектор продължава да трупа кеш, достигайки рекордните 2,05 трлн. долара в края на тримесечието спрямо 1,96 трлн. три месеца по-рано. През 2008 сумата бе 1,4 трлн. долара.

Нетните активи на домакинствата и нестопанските организации за периода са били на стойност 58,46 трлн. долара – малко понижение от 149 млрд. спрямо първото тримесечие, но доста под пика през второто тримесечие на 2007 година в размер на 65,8 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още