IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсенето на американски активи от чужденци нарасна през юли

Вложенията на чуждестранните инвеститори в дългосрочни американски активи се повишиха почти 2,8 пъти в сравнение с юни

18:02 | 16.09.11 г. 3
Търсенето на американски активи от чужденци нарасна през юли

Търсенето на американски активи от чужденци нарасна през юли след изненадващ спад през юни, сочат данни на министерството на финансите на САЩ, цитирани от MarketWatch.

Чуждестранните инвеститори са купили дългосрочни американски активи за 9,5 млрд. долара през юли, докато през предходния месец сумата бе едва 3,4 млрд.

Частните чуждестранни инвеститори са купили американски държавни ценни книжа на нетна стойност от 10,4 млрд. долара, докато през юни бяха продали такива на нетна стойност 23,3 млрд. долара.

Международното търсене за дългосрочни облигации се върна на пътя на ръста, след като през юни за първи път от май 2009 г. бе регистриран спад по този показател. Анализаторите тогава обвиниха за понижението спора около тавана на дълга в САЩ и опасенията от повишаване на основния лихвен процент, след като американският Федерален резерв приключи в края на юни втората програма за изкупуване на облигации.

През юли чужденците са купили дългосрочни облигации на нетна стойност от 16,2 млрд. долара през юли след нетни продажби за 4,6 млрд. през предходния месец.

Според данните континентален Китай е увеличил вложенията си в американски ДЦК през юли за четвърти пореден месец, а Япония и Великобритания също са увеличили нетната стойност на притежавания от тях американски държавен дълг. Трите държави в същия ред са най-големите кредитори на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 16.09.11 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Както казва Гьобелс, "трябва много да лъжеш, за да могат поне малко да ти повярват"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Ще завърти ли Фед отново печатницата за пари, докато щатската икономика потъва:Конгресът на САЩ одобри с 269 срещу 161 гласа американския план за дълга. Това са глупости за успокоение на давещите се. Дълговете ще продължат да нарастват. Няма друг начин. Паричната системата на капитализма е математически неиздържана и изисква постоянно задлъжняване и посточнно печатане на пари. Не мисля че някой, който разбира за какво става дума вярва в безрисковостта на американския дълг и че, печатането на долари е дефакто фалит, защото води до обезценка на текущите доларови активи т.е. висок риск за кредиторите!Има проблем с Долара, Има проблем с Европа, Световен икономически проблем, създаден изкуствено, за да изиска нов световен ред и нова валута разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Долна лъжа е тази статия!Мисля че, все повече и повече хора осъзнават как срещу - Единственият Живот който живеят няма смисъл да се опитват да го приравнят към едни хартийки с финикийски знаци(мулти възпроизвеждащи се). Целта на Федералнитя Резерв е да имат по добра предвидимост на печалбите и тотален контрол върху битието на поробените люде! Кризата може да се реши с крайни мерки от страна на правителството, като това означава да вкарат Уолстрийт по затворите, но нямя да го направят! САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят. USA имат таван на държавния дълг който е 100% от БВП...и САЩ го достигнаха на 2 август...и фактически държавата обявява неплатежоспособност по дълговете си тоест ФАЛИТ. САЩ и доларът са в банкрут, но един добре въоръжен банкрут........въпрос на време.......от 3 до 6 месеца, може би, и после хаоса ще е пълен!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още