IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P пак заговори за понижение на американския кредитен рейтинг

Управляващият директор на рейтинговата агенция Джон Чеймбърс определи шансовете за сваляне на рейтинга на Щатите като 1:3

19:50 | 15.09.11 г. 1
S&P пак заговори за понижение на американския кредитен рейтинг

Управляващият директор на рейтинговата агенция Standard & Poor’s (S&P) Джон Чеймбърс предупреди, че шансът кредитният рейтинг на САЩ да бъде понижен отново е 1:3, пише Bloomberg.

Той все пак допълни, че промяна на рейтинга на Страната на неограничените възможности няма да има до края на 2012 г. или дори до 2013 г.

“Надявам се, че дотогава нещата ще се обърнат”, коментира Чеймбърс.

S&P, след неколкократни предупреждения, понижи топ рейтинга на САЩ в началото на август, което предизвика буря на пазарите. Според финансовото министерство на страната обаче агенцията е допуснала грешка в изчисленията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Да, естествено........почнаха да подготвят "Стадото" вече за заколението!В определен момент САЩ ще обявят фалит. По принцип Америка трябваше да обяви фалит на втори август -сега вече просто разпространява агонията си и в други континенти и държави които са стабилни. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, ТЕЗИ, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Печатането на долари върви с колосални темпове. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Допреди 2-3 години реалното покритие (стойност) на 1 долар беше ... 4 цента, според независими анализи. Днес покритието му е още по-малко. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Те ще станат повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака с *** ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип",птичи грип или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!! САЩ са една фалирала държава!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още