IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите щатски индекси се оцветиха в червено

Твърде общата реч на Бен Бернанке разочарова инвеститорите, след като не назова нито една конкретна мярка, с която да успокои пазара

23:21 | 08.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке не успя да повиши настроението на американските борси, след като в речта си в Минеаполис не назова нито една конкретна мярка, която централната банка ще предприеме, предаде MarketWatch.

При следващото си редовно заседание на 20 и 21 септември Фед ще коментира и възможните средства за подкрепа на икономиката, заяви Бернанке в Минеаполис днес. Централната банка е „подготвена, да приложи тези инструменти, за да насърчи от основата на една ценова стабилност по-силното икономическо възстановяване“.

„Наистина нямаше нищо изненадващо в речта на Бернанке, с което да успокои пазара, заради това продължихме да продаваме“, твърди Стивън Карл, дилър в Williams Capital Group.

По рано днес стана ясно, че миналата седмица броят на новоподадените молби за обезщетения при безработица се е повишил до 414 000 с отчитане на сезонните фактори. Анализаторите очакваха показателят леко да се понижи. Данните за молбите, подадени седмица по-рано, пък бяха преразгледани към повишение.

Междувременно данни на американското министерство на търговията разкриха, че щатският търговски дефицит се е свил повече от очакваното през юли, достигайки тримесечно дъно, след като американският износ нарасна до рекордни нива, а вносът на суров петрол се забави.  Щатският износ е нараснал с 3,6%, подкрепен от добрите продажби на американски автомобили отвъд океана, както и повишената активност в сектора на финансовите услуги.

Така в края на сесията Dow Jones Industrial Average се понижи с 1% до 11 295,81 пункта, S&P 500 спадна с 1,1% до 1 185,90 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,8% до 2 529,14 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още