IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещи банки в САЩ провели допълнителни стрес тестове

Според председателя на борда на директорите на Citigroup Ричард Парсънс диалогът между банките и финансовите регулатори в САЩ продължава и тестовете са периодични

19:18 | 07.09.11 г.
Водещи банки в САЩ провели допълнителни стрес тестове

Месеци преди световните пазари да изпаднат в шок през август, американските финансови регулатори са поискали от някои основни банки в страната да тестват дали техните баланси ще издържат при екстремни икономически условия, както и да представят планове за спешно повишаване на капитала при нужда, пише CNBC, като се позовава на анонимни запознати източници.

Деветнайсет водещи американски банки вече преминаха подобни официални стрес-тестове, резултатите от които излязоха през март.

Сред финансовите институции, които са помолени от Федералния резерв, Федералната корпорация за депозитно застраховане и от Службата на ревизора на валутата да направят допълнителни стрес-тестове, са Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup и Morgan Stanley.

На поне две от банките е наредено да тестват балансите си по “сценарий”, наподобяващ срива на финансовите пазари от 2008 г., твърдят анонимните източници на изданието.

В интервю за CNBC председателят на борда на директорите на Citigroup Ричард Парсънс потвърди, че банката, която управлява, е участвала в лятното “препитване”. Той поясни, че диалогът с финансовите регулатори продължава и че Citigroup трябва да тества устойчивостта на финансите си периодично. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още