IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След три сесии на загуба борсите в САЩ отвориха с повишение*

Очакванията за обявяване на нов пакет от 300 млрд. долара в подкрепа на заетостта и решението на германски съд за законността на помощта за Гърция теглят пазара

18:18 | 07.09.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси откриха днешната сесия с ръст след съобщението, че президентът на САЩ Барак Обама ще предложи пакет на стойност 300 млрд. долара в подкрепа на разкриването на нови работни места и след като германският Конституционен съд отхвърли исковете, че помощта, отпусната от страната на Гърция нарушава германското законодателство, предава MarketWatch.

Според агенция Bloomberg Обама ще предложи средствата да бъдат вкарани в икономиката само в рамките на следващата година, основно чрез намаляване на данъци, разходи за инфраструктура и подпомагане на местните и държавната управи.

След серия от три сесии на загуба индексът Dow Jones напредна с 1,35% до 11 289,80 пункта.

Standard & Poor’s 500 спечели 1,6% до 1 184,11 пункта, като акциите на Bank of America повишиха стойността си с 4% до 7,29 долара, след като от финансовата институция обявиха, че двама нейни високопоставени служители ще напуснат в рамките на реформите в нея.

Индексът NASDAQ прибави 1,7% до 2 515,54 пункта.

Акциите на Yahoo! скочиха с 6%, след като бе обявено уволнението на главния изпълнителен директор на компанията Керъл Барц.

Борсите в САЩ следват плътно европейските, където индексите през цялата сесия остават на положителна територия.

* Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 13.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още