IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street изгубиха по над 2%

Данните за заетостта в САЩ през август предизвикаха негативни настроения и в Ню Йорк, и по европейските пазари

23:22 | 02.09.11 г.
Индексите на Wall Street изгубиха по над 2%

Индексите на Wall Street изтриха по повече от 2%, след като данни на правителството в САЩ показаха, че заетостта в страната не е отчела промяна през август.

Dow Jones отписа 2,20% до 11 240 пункта, S&P 500 е надолу с 2,53% до 1 174 пункта, а  Nasdaq се понижи с 2,58% до 2 480 пункта.

“Докладът за заетостта беше просто грозен”, коментира за Bloomberg Майкъл Мълейни от Fiduciary Trust.

Икономическата активност се забавя значително в световен план, а проблемите на американската икономика вероятно ще накарат Федералния резерв на САЩ отново да се задейства, смята още той.

“Политиката по отношение на дълга е неадекватна и това кара хората да се замислят”, допълни Марк Травис от Intrepid Capital Management.

Акциите на Bank of America поевтиняха с над 6 процента, след като стана ясно, че от Фед са поискали плана на банката за действие при извънредни, лоши икономически условия. Сред губещите се наредиха още акциите на Esterline Technologies и Peabody Energy заради занижени прогнози за финансовите резултати на компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още