IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на нови работни места повлече борсите в САЩ надолу*

Енергийните и финансовите компании натежават на индексите, тежкият август даде отражение и през септември

17:55 | 02.09.11 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси започнаха днешната сесия с рязък спад, извел индекса Dow Jones на червено от началото на седмицата, след като данните на министерството на труда на САЩ за новосъздадените работни места не показаха никаква промяна през август спрямо предходния месец, съобщи MarketWatch.

Първото понижаване на кредитния рейтинг на САЩ, политическите препирни относно американския бюджет и притесненията за европейската дългова криза изглежда принуждават компаниите и потребителите да ограничават своите разходи.

„Това, което ни казват, е, че август е бил твърде слаб. Дебатът около дълга във Вашингтон засегна доверието на бизнеса и те понижиха наемането“, каза Брад Сьоренсен, директор на пазарните и секторни анализи в Charles Schwab & Co.

Индексът Dow Jones отстъпва с 1,7% до 11 298,99 пункта.

Standard & Poor’s 500 губи 1,8% до 1 183,20 пункта, като и 10-те подгрупи в него потъват, водени от енергийните и финансовите компании. Последните са под особен натиск след съобщение на New York Times, че Федералната агенция за жилищно финансиране подготвя съдебни искове срещу финансови гиганти като Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs и Deutsche Bank заради подаване на невярна информация за качеството на продадените от тях ценни книжа, обезпечени с ипотеки, по време на раздуването на имотния балон.

Индексът Nasdaq Composite се понижава с 1,6% до 2 506,16 пункта.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
САЩ са, Банкрутирали-Факт!!! Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е Падане "Като на пиано от 10-ия етаж". До година ще изчезне, Фалшивата Система основана на Измами и Банкови манипулации на NYSE, New York Stock Exchange. ВСИЧКО ТАМ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА , САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В ИСТОРИЯТА!Когато ФЕД напечати долари и ги даде като заем на американците, те се задължават към ФЕД (всеки месец правителството на САЩ плаща на ФЕД стотици милиони...) Обаче зелените хартийки отиват да разпределят стоките на световния пазар, при което производителите на реални стоки получават в замяна долари. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, след натрупване на достатъчно напрежение , ФЕД може да прехвърли подкрепата си на срещуположната страна, тоест да застане срещу САЩ. Вярно е това, че ФЕД прави помен с чужда пита, обаче все пак някои са яли и пили, а щом са яли и пили, ще трябва и да плащат. Някой ще трябва да плаща и този някой е Американския народ. Жалко за дебелогъзите от "най-демократичната". Ще им се наложи доста да постегнат коланите...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още