IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се понижиха с над 1%, прекъсвайки четири сесии на плюс

Търговията се характеризираше с висока волатилност на фона на смесени икономически данни

23:35 | 01.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street се понижиха с над 1%, прекъсвайки четири сесии на плюс

Американските акции се понижиха по време на волатилна сесия в четвъртък на фона на смесени икономически новини от деня в навечерието на правителствените данни за заетостта в петък, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), се понижи с 1% до ниво от 11 494 пункта, S&P 500 спадна с 1,2% до 1 204 пункта, а Nasdaq Composite загуби 1,3% до 2 546 пункта.

Акциите прекъснаха серия от четири положителни сесии, въпреки която трите основни индекса отбелязаха най-лошия си месец от май насам, както и най-слабия август от десет години.

Исторически септември пък е най-лошият за пазарите и заедно с май са единствените месеци, в които средната възвръщаемост на Dow Jones е отрицателна.

”Има голяма несигурност на пазара. Тя вече е новата реалност и за да се справим с нея трябва да сме ултра диверсифицирани”, коментира Кимбърли Фос от Empyrion Wealth Management.

Икономическите новини от деня показаха, че новите молби за помощи за безработни са намалели с 12 000 до сезонно изгладените 409 000, което е първи спад от 3 седмици, а средното ниво на подадените нови молби за последните 4 седмици е нараснало през миналата седмица до 410 250. 

Някои от най-големите вериги за продажби на дребно в САЩ съобщиха за по-добри от очакваното продажби през август, противопоставяйки се на пониженото потребителско доверие и урагана „Айрийн“. 

Производственият ISM индекс се е понижил през август до 50,6 пункта от 50,9 през юли, но надхвърли очакванията за 48,5 пункта, понижението на производителността през второто тримесечие бе ревизирано на -0,7% при очаквания за -0,5%, а строителните разходи са намалели с 1,3%.

Инвеститорите са насочили вниманието си към петъчните данни за заетоста в неселскостопанските сектори на икономиката. Очакванията са за ръст от 75 хил. нови работни места през август след повишението от 117 хил. през юли.

Американският лек петрол отстъпи с 0,1% до 88,70 долара за барел, а петролът тип Брент се понижи с 0,4% до ниво от 114,16 долара. Златото е надолу с 0,2% до 1 827 долара за унция, а среброто - с 0,4% до 41,62 долара.

Еврото поевтиня с 0,6% до 1,429 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК спадна с 0,08 процентни пункта до 2,14%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Борсов крах, почва нова криза.Живот на вересия. Това е причината за днешната криза. Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. Бедните произвеждат срещу мизерно заплащане за да живеят богатите още по добре. Банките помагат правейки пари от пари без да минат през позиция стока. На подобна алчност никоя икономика не може да издържи. Шепа борсови спекуланти, акули и т.н. "правят" огромни пари за сметка на реалното производство и доходите на хората. После откъде да има стимул. Основна движеща сила в капитализма е мотивацията да печелиш. Е да ама като най-много се печели от преливане на пусто в празно(банкиране инвестиране) на пари, който са в действителност дори не са напечатани, а виртуални. Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Единственият изход е Кризата да се реши с крайни мерки от страна на правителството. Но такива няма да бъдат взети тъй като това означава да вкарат Уолстрийт по затворите. А както знаете те назначават и президента им и всички други. Всичко е изядено на зелено в Щатите за поколения.напред. Това цели и Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ - същата да фалира! И тогава следващата цел е не революция, а налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера! САЩ са пътници вече, но ако запалят война(за което искренно се моля да не стане) ще стане страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още