IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси записаха най-тежкия август от 10 години

Днешната сесия бе печеливша, но и трите основни индекса загубиха над 4% през месеца

23:44 | 31.08.11 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси приключиха днешния ден на зелена територия след волатилна търговия, увеличавайки поредицата от дни на печалба до 4, но и трите основни индекса записаха най-лошия си месец от май 2010 г. със загуба от над 4% и най-лошия август за последните 10 години, съобщи CNBC.

Dow Jones обаче излезе на печалба от началото на годината, напредвайки днес с 0,5% до 11 613,53 пункта, като акциите на AT&T го теглеха надолу, след като американското министерство на правосъдието блокира придобиването на T-Mobile за 39 млрд. долара с аргумента, че това ще навреди на потребителите в САЩ. От министерството не се трогнаха от изявленията на компанията, че планира да открие 5 000 нови работни места с приключването на сделката.

Акциите на конкурента й Verizon също поевтиняха, докато тези на  American Tower, SBA Communications и Crown Castle International повишиха стойноста си.

Индексът Standart&Poors днес прибави също 0,5% до 1 218,89 пункта, като технологичните компании в него бяха основните губещи.

На обратния полюс бяха финансовите институции, а акциите на регионалните банки Huntington Bank, PNC Financial и State Street прибавиха над 2% към стойността си.

Индексът Nasdaq Composite нарасна минимално с 0,1% до 2 579,46 пункта.

Златото днес поскъпна до 1 828,50 долара за тройунция, завършвайки месеца с над 12% или 200 долара за унция повече спрямо началото му, което е и най-големия месечен ръст от ноември 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
В определен момент САЩ ще обявят фалит. Ами то Америка трябваше да обяви фалит на втори август -сега вече просто разпространява агонията си и в други континенти и държави които са стабилни. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като, рано или късно, манипулациите с курса на долара ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови "събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Тя ще стане повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака "с ***" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип", или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!! САЩ са една фалирала държава!!! Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още